Apple donatie mondkapjes Nederland.

Apple doneert in Nederland 100.000 mondkapjes aan zorginstellingen

Apple heeft in Nederland 100.000 mondkapjes gedoneerd aan zorginstellingen. Dat maakte het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vanavond bekend.

Zorginstellingen wereldwijd hebben een flink tekort aan mondkapjes en andere medische hulpmiddelen. Bedrijven over de hele wereld schieten te hulp om hun overtollige hulpmiddelen beschikbaar te stellen aan zorginstellingen die het het hardst nodig hebben. Ook in Nederland is dat het geval en het Ministerie van VWS maakte vanavond bekend dat ook Apple in Nederland een donatie gedaan heeft.

Apple in Nederland doneert mondkapjes aan zorginstellingen

Apple had weken geleden een grote hoeveelheid mondkapjes ingekocht voor eigen personeel in de Apple Stores en op andere plekken. Nu de winkels voor onbepaalde tijd gesloten zijn, verdienen de mondkapjes een betere bestemming. In een tweet maakt het ministerie duidelijk dat Apple Nederland 100.000 mondkapjes gedoneerd heeft aan zorginstellingen.

Apple heeft de afgelopen weken al vaker donaties gedaan om het coronavirus te bestrijden. In een eerdere tweet liet Tim Cook ook al weten dat Apple medische hulpmiddelen doneert aan zorginstellingen in de VS en Europa. Of dit ook voor Nederland het geval was, was tot nu nog niet bekend. Wel bleek uit een eerdere tweet van Tim Cook dat de regio in Italië kon rekenen op donaties van Apple.

Apple’s retailbaas Deirdre O’Brien zou aan medewerkers hebben laten weten dat de eerste winkels in de eerste helft van april weer open gaan. Apple bekijkt dit per locatie en het is nog onduidelijk wat dit betekent voor de Nederlandse en Belgische winkels. Tot die tijd tasten Apple-gebruikers die een reparatie bij de winkel hebben liggen in het duister wanneer ze hun apparaat weer terug kunnen krijgen. Voorlopig blijven gerepareerde apparaten bij de Apple Stores liggen.

Bekijk ook

Apple Stores wereldwijd gaan begin april weer geleidelijk open

Apple heeft medewerkers in de VS ingelicht dat ze de Apple Stores in de eerste helft van april willen heropenen. Aanvankelijk was het plan om 28 maart weer open te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 maart 2020 om 20:45
Onderwerp
Categorie
Apple
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.