iPhone XR review in blauw, wit en koraal

Apple: ‘iPhone XR is bestverkochte toestel sinds oktober’

Apple's iPhone XR verkocht beter dan de iPhone X en XS Max, sinds het toestel op de markt kwam. Dat vertelde Apple-topman Greg Joswiak in een interview.

Met een prijs van €859 is de iPhone XR de goedkoopste van de 2018 iPhones. En dat blijkt in de smaak te vallen, want het toestel is de meest populaire en best verkochte iPhone sinds het het op de markt kwam. Apple reageert daarmee op aanhoudende geruchten dat het toestel niet goed verkoopt, waardoor de productie moest worden gereduceerd. Volgens sommige geruchten zou dat zelfs een reductie van met een derde van de oorspronkelijke capaciteit zijn.


Het zou echter ook te maken kunnen hebben met het feit dat na de feestdagen de vraag naar iPhones traditioneel afneemt. Het is wel vaker gebeurd dat er dergelijke geruchten waren, waarna Apple vervolgens toch weer recordcijfers neerzette voor het desbetreffende kwartaal. Joswiak ging echter niet in op geruchten over productieaantallen, maar bleef erop hameren dat de iPhone XR het bestverkochte toestel is.

Apple promoot Wereld AIDS Dag

Ook vertelt Joswiak in het interview dat Apple weer gaat meedoen aan de promotie van Wereld AIDS Dag, op zaterdag 1 december. Dit houdt in dat de Apple-logo’s op 125 winkellocaties rood worden gemaakt, net als in het verleden. Bij 400 andere Apple Stores zullen er rode stickers worden geplaatst over de normale logo’s. Er zijn dit jaar geen extra promoties gepland, zo vlak na Black Friday.

Wel zal $1 van elke Apple Pay-aankoop in de Apple Store, in de app en via de website worden gedoneerd aan goede doelen. Dit geldt voor de periode tussen 1 en 7 december. “Elke dollar biedt vijf dagen levensreddende medicijnen”, aldus Joswiak. Helemaal nieuw is dat niet, want Apple biedt al jarenlang ondersteuning via (PRODUCT)RED, bijvoorbeeld door het aanbieden van rood gekleurde producten.

PRODUCT RED Sport Loop

Wil je je steun betuigen dan kun je ook een rode iPhone XR kopen of kiezen voor het rode (PRODUCT)RED Apple Watch-bandje, dat sinds kort als sport loop in de winkel ligt. Let er wel op dat die niet zo dieprood gekleurd is als de meeste andere producten.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2018, 8:46
Bron Bron CNET
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone XR
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.