DJI Osmo Pocket Gimbal

DJI’s Osmo Pocket werkt samen met de iPhone

Een goede concurrent voor de GoPro?

DJI heeft een nieuw accessoire aangekondigd: de Osmo Pocket gimbal. Deze concurrent van de GoPro heeft een ingebouwde camera en is met een iPhone te koppelen. Met de iPhone-app bewerk je je video's tot een eindproduct.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

DJI maakt niet alleen drones, maar ook gimbals. In New York heeft het bedrijf de nieuwste gimbal aangekondigd: de Osmo Pocket. Het nieuwe, superlichte accessoire heeft als bijzonderheid dat er al een 4K-camera is ingebouwd. Je kunt hem koppelen aan je iPhone voor een groter scherm om mee te filmen. Met dit nieuwe accessoire gaat DJI de strijd aan met de Karma Grip van het welbekende GoPro.

DJI Osmo Pocket werkt met iPhone

Met behulp van de DJI Mimo-app op de iPhone kun je de Osmo Pocket bijvoorbeeld een timelapse laten maken met vloeiende panbewegingen voor een professioneel ogende video. Ook is het mogelijk om vanuit de app het batterijpercentage te zien, en te bekijken hoeveel opslag er nog vrij is op de SD-kaart. Er zit alleen wel een addertje onder het gras, want om de DJI Osmo Pocket draadloos (en dus op afstand) te koppelen met je iPhone heb je wel een speciale module nodig, waar je een stevige €59 voor neertelt. Blijf je dichtbij je Osmo Pocket, dan kun je je iPhone ook koppelen met de meegeleverde Lightning adapter. DJI verkoopt ook andere accessoires voor de nieuwe gimbal, zoals (waterdichte) hoezen, ND-filters en een koptelefoonadapter.

DJI Osmo Pocket met iPhone

Met de DJI Mimo-app breid je de mogelijkheden van de Osmo Pocket uit. Naast filmen kun je, net als in Apple’s iMovie, verschillende standaardthema’s kiezen en snel een mooie video monteren. De app herkent overbelichting en waarschuwt je hiervoor aan de hand van een histogram. Je kunt ook muziek toevoegen en het opgenomen geluid luider of zachter maken. De app komt later dit jaar beschikbaar in de App Store.

Batterijduur valt mee
De batterij van de nieuwe gimbal gaat ongeveer 140 minuten mee als je hem niet met je iPhone koppelt, en in iets meer dan een uur is hij weer volledig opgeladen. Je zult dus goed moeten inschatten wanneer je begint met opnemen om alles uit de batterij te halen voordat hij leeg is. De Osmo Pocket gaat langer mee dan de GoPro Hero 7 met zijn 80 minuten op full-HD.

De DJI Osmo Pocket wordt geleverd vanaf 15 december en is nu al te bestellen voor €359 in de DJI Store. Wil je alle extra accessoires dan kost dat in totaal €150, waardoor de totaalprijs dus nogal omhoog schiet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2018, 12:53
Categorie Accessoires
Onderwerpen gopro, video
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.