Apple brengt iOS 6 Beta 4 uit voor ontwikkelaars, YouTube-app verdwenen

Apple heeft vanavond de vierde bètaversie van iOS 6 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Bijzonder is dat de YouTube-app niet meer beschikbaar is vanwege einde licentie.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6Apple heeft zojuist de vierde bèta van iOS 6 uitgebracht. De belangrijkste verandering is dat de YouTube-app niet meer aanwezig is. YouTube is eigendom van Google. Het is nog onduidelijk of dit een tijdelijke wijziging is of dat de video-app ook in de definitieve versie van iOS 6 ontbreekt.
(Update) Apple heeft laten weten dat hun licentie om de YouTube-app in iOS mee te mogen leveren niet meer geldig is en dat Google een aparte YouTube-app in de App Store beschikbaar zal maken.

“Our license to include the YouTube app in iOS has ended, customers can use YouTube in the Safari browser and Google is working on a new YouTube app to be on the App Store.”

Andere wijzigingen die inmiddels zijn ontdekt:

  • Nederlandse locatie-informatie, zoals het opvragen van nabije restaurants.
  • De Passbook-app heeft nu een knop met link naar de App Store. Blijkbaar komen er apps die samenwerken met Passbook.
  • Verbeterde privacy-instellingen voor het delen via Bluetooth.
  • De schakelaar voor gedeelde agenda-alerts is verplaatst naar een nieuwe locatie, onderaan het scherm ‘Email, Contacten, Agenda’.
  • De kaartgegevens in de Apple Kaarten-app is verbeterd, vooral bij satellietbeelden.

De eerste bèta van iOS 6 werd op 11 juni beschikbaar gesteld, nadat de nieuwe versie van iOS 6 tijdens de WWDC Keynote officieel was geïntroduceerd. Bèta 2 verscheen twee weken later, op 26 juni. De derde bètaversie liet bijna drie weken op zich wachten en verscheen op maandag 16 juli. Met deze vierde bèta gingen opnieuw drie weken voorbij.

youtube verdwenen

Je kunt de update installeren door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Sinds iOS 6 bèta 2 verschijnt er een geanimeerd icoon tijdens het downloaden van de update. Het kan heel even duren voordat de update voor jou beschikbaar is.

iOS 6 brengt volgens Apple meer dan tweehonderd vernieuwingen. Dit betreft onder meer Apple’s eigen kaartdienst met 3D-kaarten, Tabblad-synchronisatie via iCloud, Facebook-integratie en verbeteringen in Mail (VIP’s, pull-to-refresh), een Niet Storen-knop, FaceTime via 3G en Passbook, een app waarmee je verschillende pasjes op je iPhone kunt bewaren.

apple-ios-6-beta-4

Apple maakte eerder bekend dat iOS 6 dit najaar voor alle gebruikers beschikbaar komt. Een exacte datum is vooralsnog niet bekend. Volgens de laatste geruchten vindt de aankondiging van de nieuwe iPhone plaats op 12 september, waarna het toestel op 21 september in de verkoop zou gaan. Dit maakt het waarschijnlijk dat Apple de definitieve versie (de Golden Master) ook op 12 september aan ontwikkelaars beschikbaar zal stellen, waarna de update tussen dan en 21 september zal worden vrijgegeven. Althans, als de geruchten kloppen.

Let op! Beta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet gebruikt worden door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-betasoftware.
Update: Musclenerd heeft laten weten dat redsn0w 0.9.13dev3 veilig te gebruiken is met de nieuwe beta.

Reacties: 60 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.