Apple probeert te bewijzen dat Samsung iOS-iconen kopieerde

In de rechtszaak tussen Apple en Samsung is de derde dag aangebroken. Apple heeft daarbij foto's van icoontjes aangedragen, om de kopieerlust van Samsung te bewijzen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios icoontjes telefoonWie nog steeds niet ervan overtuigd is dat Samsung inspiratie bij Apple heeft gehaald bij het ontwikkelen van de Galaxy-smartphones, kan zich stukbijten op nieuw bewijsmateriaal in de zaak. Op de derde dag van de rechtszaak tussen Apple en Samsung werden een aantal icoontjes getoond van de telefoon-, muziek-, contacten-, foto- en notitie-app zoals ze in iOS en in Samsung’s TouchWiz voorkomen. Samsung heeft met TouchWiz een eigen schil rondom Android gemaakt.

Apple beweert dat Samsung het design van de iPhone slaafs heeft gekopieerd. Het gaat daarbij niet alleen om de behuizing, maar ook om de software op het apparaat. Blijkbaar vond Samsung een naar links leunend groen telefoonhoorntje met streepjespatroon wel passend – precies hetzelfde icoon dat Apple ook gebruikt.

Nu valt er rondom het thema ‘bellen’ niet veel anders dan een telefoonhoorn te verzinnen, maar kijk je naar andere apps, dan is de overeenkomst wel treffend. Bij de muziek-app koos Samsung voor een blauwpaars cd-icoontje met cd en muzieknootje, vergelijkbaar met het iTunes-logo. Bij het adresboek besloot Samsung net als Apple een icoon met ringbandboekje, met daarop een poppetje te gebruiken. Voor de instellingen-app koos Apple een paar tandwielen, Samsung had genoeg aan één tandwiel. Samsung’s foto-app bevat net als bij Apple een bloemetje en bij de notitie-app koos Samsung net als Apple voor een gelinieerd geel blaadje met een bruine rand bovenin.

Apple heeft twee getuigen aangevoerd, die verstand hebben van gebruikersinterfaces en logo’s. Het zijn Susan Kare (ontwerper van het Happy Mac-logo) en Peter Bressler (voormalig president van de Industrial Designers Society of America). De volledige gallery is bij CNET te zien.

samsung itunes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2012, 22:19
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.