5G netwerken

‘Apple vraagt handelsmerk ‘Apple Bald Eagle 5G’ aan in de Benelux

Apple heeft een handelsmerk voor 'Apple Bald Eagle 5G' aangevraagd in de Benelux, om zich voor te bereiden op 5G-netwerken. Het zou hier kunnen gaan om een eigen 5G-modem van Apple, waar intern aan wordt gewerkt.

Apple Bald Eagle 5G netwerk

Apple heeft op 3 februari 2019 in de Benelux een handelsmerk aangevraagd voor ‘Apple Bald Eagle 5G‘, zo ontdekte LetsGoDigital. De aanvraag werd ingediend bij het Benelux-merkenbureau BOIP (Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom) door een zekere Marco Nicolo Amoresetti, die gevestigd is in België. Hij handelt echter namens Apple Inc, gevestigd aan One Apple Park Way in Cupertino, zo blijkt uit de documenten die momenteel in behandeling zijn bij het BOIP. De definitieve toewijzing is dan ook nog niet te vinden in de database van het Benelux-merkenbureau. De aanvraag heeft betrekking op Class 38 met omschrijving ‘mobiele telecommunicatienetwerkdiensten’. Een afschrift van de handelsmerkaanvraag is hier te bekijken

Apple Bald Eagle voor 5G-modem?

Apple heeft de merknaam Bald Eagle 5G vernoemd naar de nationale vogel van de Verenigde Staten, de zeearend. Naast de merknaam heeft Apple ook het beeldmerk laten vastleggen, dat er voor Apple-fans misschien wat uitzonderlijk uit ziet. Het bestaat uit een Amerikaanse vlag en een tekening van een zeearend, afgebeeld op het Apple-logo:

Apple Bald Eagle 5G

Het ziet er misschien wat komisch uit, met een soort stripfiguur op het Apple-logo maar wellicht is Apple niet van plan om dit alleen intern te gebruiken en zullen we het niet op verpakkingen van producten gaan zien.

Dit jaar worden de eerste 5G-smartphones verwacht. Tijdens Mobile World Congress 2019 eind februari zullen de eerste fabrikanten hun toestellen aan de industrie laten zien. Behalve Apple, want dat bedrijf is traditiegetrouw niet aanwezig op beurzen en zou plannen hebben om te wachten tot 2020 met het uitbrengen van de eerste 5G iPhone. Het is mogelijk dat de merknaam Bald Eagle 5G te maken heeft met een eigen modem dat Apple in eigen huis aan het ontwikkelen is, om niet afhankelijk te zijn van Intel of Qualcomm. Met dat laatste bedrijf is Apple verwikkeld in rechtszaken vanwege patenten.

Eerder deze week kon je lezen dat Apple eigen modemchips aan het ontwikkelen is onder leiding van hoofd hardware Johny Srouji. De eerste modemchips die door Apple’s eigen chipteam worden ontwikkeld zullen waarschijnlijk meteen 5G-snelheden ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5G

5G is de nieuwste generatie van het mobiele datanetwerk. Het is de opvolger van 4G en heeft over het algemeen een beter bereik met hogere snelheid. Er zijn meerdere versies van 5G, die gebruikmaken van verschillende frequenties van (Nederlandse) providers. In Nederland wordt anno 2021 nog de beperkte versie van 5G gebruikt, waarbij de verbetering in internetsnelheid nog niet heel groot is. De iPhone 12-serie en de nieuwste iPad Pro 2021 werken met 5G en ook toekomstige modellen krijgen ondersteuning. Het 5G-modem is gemaakt door Qualcomm, maar ook Apple werkt aan een eigen modem voor iPhones. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G-providers en meer.

5G
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.