Nike Adapt BB

Deze Nike-schoenen strikken je veters voor je

Je veterstrikdiploma is nu overbodig 🏀👟

Met de Nike Adapt BB basketbalschoenen hoef je nooit meer je veters te strikken. De schoenen strikken ze voor je en onthouden ook hoe strak jij je schoenen graag draagt. Met een iPhone-app pas je de kleur van de lampjes aan.

Nike Adapt BB

Je verbindt de schoenen via Bluetooth met je iPhone. Deze oplossing is een stuk eleganter dan de allereerste zelfstrikkende schoenen van Nike, de HyperAdapt 1.0. Voor $350 zijn deze nieuwe schoenen ook bijna de helft goedkoper.


Nike Adapt BB bovenzijde schoenen

Nooit meer strikken
De basketbalschoenen hebben een ingebouwde motor die de veters strikken zoals jij ze graag hebt. De ingebouwde motor is waterdicht en heeft een batterij van 505mAh. Een batterij in je schoenen? Ja, echt waar. Als het tijd is om ze op te laden leg je de schoenen op de oplaadmat.

Met de bijbehorende Nike-app stel je eerst in hoe strak jij je veters graag draagt. Je kunt dit instellen door op de knoppen aan de zijkant van de schoen te drukken tot het goed zit. Je zult geen science-fiction-achtige taferelen zien van robotische veters, want dat gebeurt allemaal onder een laag stof. Daardoor zijn de schoenen heel strak van ontwerp.

Nike Adapt BB oplaadmat

Slimme sensoren
In de schoenen zitten niet alleen een motor en batterij, maar ook slimme sensoren. Er is bovendien plaats voor een accelerometer, druksensor en een temperatuursensor. Hoewel deze niet allemaal gebruikt worden zou dit in de toekomst makkelijk kunnen met een update van de Nike-app. Je zou dan je stappen kunnen tellen en beweging kunnen bijhouden.

Je kunt het hele elektronische compartiment uit de schoenen halen. Dat is om ervoor te zorgen dat de schoenen makkelijk te repareren zijn. In plaats van een compleet nieuwe schoen hoef je da n alleen de elektronica te vervangen. Zo zou je schoen op een later moment een ‘upgrade’ kunnen krijgen.

Alleen voor basketbal
Helaas voor de gewone Nike-fan zijn deze schoenen niet voor iedereen geschikt. Het zijn echt basketbalschoenen en hebben een speciale zool voor tijdens wedstrijden en trainingen. Gewoon hierop lopen op straat zal dus niet zo comfortabel en veilig zijn. Misschien komt Nike later met zelfstrikkende sneakers voor op straat, maar dat is vooralsnog toekomstmuziek.

Nike Adapt BB schoen

Verkrijgbaarheid Nike Adapt BB

De schoenen zijn vanaf februari te koop in de Nike Store voor $350. Ze zijn voorlopig alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Op de Nederlandse Nike-website kun je je aanmelden om op de hoogte te blijven van de Nederlandse verkoop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2019, 16:14
Via Via The Verge
Categorie Accessoires
Onderwerp nike
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.