Nieuwe firmware-update voor AirPorts met KRACK-fix

Apple heeft een firmware-update uitgebracht voor de AirPorts, bedoeld om het KRACK-lek in de beveiliging van draadloze netwerken op te lossen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft vanavond een firmware-update uitgebracht voor de diverse AirPort-modellen. De versies 7.6.9 en 7.7.9 lossen een beveiligingslek in de WPA2-beveiliging op.


Update 13 december: ook Sonos heeft een firmware uitgebracht met KRACK-fix.

Apple heeft inmiddels ook releasenotes beschikbaar gesteld voor de updates van de AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time Capsule. Versie 7.6.9 moet worden geïnstalleerd op producten die met 802.11n werken, terwijl versie 7.7.9 bedoeld is voor 802.11ac producten.

AirPort Express

De update is bedoeld om de KRACK-kwetsbaarheid op te lossen, waardoor veel Wi-Fi-netwerken en -producten zijn getroffen. Het gaat hier om een beveiligingslek in het WPA2-protocol. Dankzij KRACK konden aanvallers netwerkverkeer afluisteren en ontsleutelen, bijvoorbeeld gebruikersnamen en wachtwoorden, creditcardgegevens en andere persoonlijke info. Eerder bracht Apple al KRACK-updates uit voor andere producten.

Bekijk ook

Wi-Fi-netwerken kwetsbaar door meerdere lekken in WPA2-beveiliging

De meest populaire beveiliging van Wi-Fi blijkt te zijn gekraakt. Belgische onderzoekers vonden een manier om mee te luisteren op draadloze netwerken met WPA2-beveiliging.

Wat de AirPort-basisstations betreft zijn dit waarschijnlijk de laatste modellen. In 2016 zou het bedrijf met de productie zijn gestopt en er lijken ook geen plannen voor opvolgers.

Je kunt de nieuwe firmware installeren via de AirPort Utility-app voor iOS en macOS.

Bekijk ook

'Apple stopt met het maken van draadloze AirPort-routers'

Apple zou gestopt zijn met het ontwikkelen van draadloze AirPort-routers. De meest recente AirPorts stammen uit 2013 en volgens bronnen komen er geen nieuwe modellen meer.
Bekijk ook

Met deze producten is Apple gestopt

Van cassettebandjes tot kleding en printers: er zijn allerlei producten die Apple ooit maakte, maar waarmee ze zijn gestopt. Wat opvalt is dat het vooral computerproducten zijn.

Met dank aan tipgevers Maickel en Pieter.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 13 december: Sonos-update toegevoegd.

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.