Apple Everyone Can Code programmeren in Arnhem en Nijmegen

Apple breidt Swift-programmeerlessen uit naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Apple breidt zijn lesprogramma App Devolopment with Swift internationaal uit. Onder andere de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaat dit lespakket aanbieden, waarin studenten leren hoe ze kunnen programmeren en apps ontwerpen met Swift.

Apple Everyone Can Code programmeren in Arnhem en Nijmegen
Nog niet zo lang geleden introduceerde Apple het Everyone Can Code initiatief, zodat meer studenten in aanraking komen met appontwikkeling. Binnenkort komt dit programma ook naar universiteiten en hogescholen wereldwijd. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is één van die nieuwe onderwijsinstellingen die Apple’s Swift Curriculum omarmt.

Appontwikkeling met Swift in Nederland

App Development with Swift Curriculum is een door Apple ontworpen programma waarmee studenten de fijne kneepjes van het coderen en design van apps kunnen leren. Studenten leren hiermee om te gaan met Apple’s programmeertaal Swift, zodat ze klaargestoomd worden om carrière te maken in de appeconomie. Het programma duurt een volledig collegejaar jaar en kan nu dus voor het eerst in Nederland gevolgd worden bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op de HAN kun je allerlei opleidingen volgen, waarvan Informatica, Media en Communicatie er één van is. Behalve de HAN breidt het programma zich ook uit naar RMIT University in Australië, Mercantec in Denemarken, Unitec Institute of Technology in Nieuw-Zeeland en Plymouth University in Groot-Brittanië.

Apple Everyone Can Code programmeren

Binnen het programma krijgen studenten alle benodigde tools aangereikt om aan de slag te gaan met het leren programmeren in Swift. Via iBooks is er bijvoorbeeld een boek te downloaden waar de beginselen uitgelegd worden. Er wordt dus alleen gefocust op de programmeertaal Swift. Swift wordt vooral gebruikt voor ontwikkeling van apps op iOS, macOS, watchOS en tvOS, maar kan ook voor andere platformen gebruikt worden. Apple zet zich al jaren in voor het onderwijs. Zo zijn er bijvoorbeeld Apple Distinguished Schools en kun je als leraar ook Apple Teacher worden. In Nederland zijn er eerder dit jaar ook enkele scholen benoemd tot Apple Distinguished Schools.

Apple zet zich al jaren in om kinderen al op jonge leeftijd te leren programmeren, zo vertelde Tim Cook ook in Nederland anderhalf jaar geleden tijdens het StartUp Fest. Programmeren is volgens Tim Cook een taal en zou verplicht moeten zijn, net als Engels en Nederlands verplichte vakken zijn. De internationale uitbreiding van het App Development with Swift Curriculum is één van de grote stappen die Apple maakt om programmeren toegankelijker te maken, zo vertelt Tim Cook vandaag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2017, 9:16
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen onderwijs, swift
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.