Streetography brengt grote steden in kaart met foto's.

Streetography brengt grote wereldsteden letterlijk in kaart met foto’s

Streetography brengt grote wereldsteden letterlijk in kaart met behulp van foto's. De foto's worden op de kaart zelf gezet, zodat je ziet wat er zoal populair is in bepaalde gebieden. Door je te registreren kun je ook zelf foto's uploaden.

Streetography brengt grote steden in kaart met foto's.
Of je nou Google Maps of Apple Kaarten gebruikt, in essentie zien de twee kaartendiensten er bijna hetzelfde uit. Streetography (link) maakt grote wereldsteden echter een stuk visueler door foto’s rechtstreeks op de kaart te plaatsen. Dit geeft een stad niet alleen meer persoonlijkheid, maar geeft je ook meteen een betere indruk wat de populairste plekken in een bepaalde stad zijn.

Streetography plaatst foto’s op een kaart

Streetography lijkt in eerste instantie op een gewone kaarten-app, maar als je inzoomt op grote wereldsteden zoals San Francisco, New York, Londen en Los Angeles, dan zie je wat de app echt te bieden heeft. Zodra je één van deze steden bekijkt, kun je op verschillende niveaus de stad in foto’s bekijken. De foto’s verschijnen op de kaart, zodat je kunt zien wat er zoal populair is in dat specifieke gebied. De app kijkt op stad-, wijk- en straatniveau en plukt foto’s van de fotodienst 500px. Tik je op een foto op de kaart, dan krijg je soortgelijke foto’s van die desbetreffende locatie te zien, zodat je meer van die plek kunt ontdekken.

Hoewel een stad als Amsterdam niet direct ondersteund wordt, kun je daar wel foto’s van bepaalde plekken bekijken. Deze foto’s worden niet zoals in grote wereldsteden direct in de kaart geplakt, maar als gemarkeerde plekken op de kaart gezet. Je kunt vervolgens wel doortikken naar de foto om deze groter te bekijken, maar je ziet dan geen relevante foto’s zoals in de grote kaartweergave het geval is. Door je in de app te registreren, kun je ook zelf foto’s toevoegen en gebruikers volgen, zodat je zelfs een melding kunt krijgen als een gebruiker een nieuwe foto geüpload heeft.

Streetography met foto's van New York en Amsterdam.

De app is dus vooral bedoeld als je meer wil weten over een vakantiebestemming, omdat je dankzij foto’s het beste beeld van een locatie krijgt. De app is gratis te gebruiken en werkt zonder advertenties, maar het bedrijf achter Streetography zegt wel wat te zien in locatiespecifieke advertenties om inkomsten te genereren. Op dit moment werkt de kenmerkende functie van Streetography alleen bij grote Engels-sprekende steden, maar binnenkort zou dit ook flink uitgebreid moeten worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2016, 10:50
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, kaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.