Civilization VI: bouw een nieuwe beschaving, nu ook op de Mac

Bouw je eigen beschaving nu ook op de Mac met het nieuwste deel in de populaire Civilization-serie. Civilization VI, het nieuwste deel in deze reeks strategiegames, is nu beschikbaar voor de Mac via Steam en de Mac App Store.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Civilization VI voor de Mac.
Civilization is een bekende turn-based strategie serie voor onder andere de PC waarin het opzetten van een samenleving centraal staat. Inmiddels is het zesde deel in de serie onlangs gelanceerd en is nu ook beschikbaar voor de Mac. Het spel is te downloaden vanuit Steam en voegt meerdere nieuwe functies toe aan de bekende serie, zoals het uitbreiden van je keizerrijk en het laten groeien van de cultuur.

Civilization VI nu op de Mac

In Civilization bouw je een compleet nieuwe samenleving, deze keer van de steentijd tot het informatietijdperk. Civilization VI wordt gemaakt door hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor het vijfde deel in de serie. Nieuw in dit deel is dat steden zich nu ook fysiek uitbreiden over de kaart, zodat je samenleving alsmaar groter wordt. Ook kun je zelf onderzoek doen in cultuur en technologie, om zo je beschaving een niveau hoger te brengen. Bovendien moet je oppassen voor de leiders in het spel, want op basis van historische karaktereigenschappen trekken ze ten strijde. Je kunt het spel in totaal op vijf verschillende manieren winnen, zoals een dominante overwinning door de hoofdsteden van alle beschavingen over te nemen. Je kunt ook een religieuze overwinning behalen zodra jouw religie dominant is in de meerderheid van alle steden.

Systeemvereisten Civilization VI

Om Civilization VI op je Mac te kunnen spelen, moet je minimaal OS X El Capitan 10.11 draaien, maar ook macOS Sierra 10.12 wordt ondersteund. Je Mac moet voorzien zijn van minimaal 6GB aan werkgeheugen en 15GB aan opslagruimte. Qua grafische kaart is een 1GB GPU minimaal, zoals de GeForce 775M, Radeon HD 6970 en Intel Iris Pro. Als laatste notitie wordt nog opgemerkt dat de Mac- en PC-versie op den duur door updates en patches niet meer gelijk kunnen lopen, waardoor Mac-gebruikers alleen nog online kunnen spelen tegen andere Mac-spelers.

De Mac-versie van Civilization VI wordt ontwikkeld door Aspyr Media. Dit bedrijf maakt voor meer uitgevers en ontwikkelaars Mac-versies van games die onder andere te vinden zijn in de Mac App Store. Op dit moment is Civilization VI nog niet te downloaden vanuit de Mac App Store, maar volgens Aspyr Media gebeurt dat binnenkort. De Mac-versie van Civilization VI is wel gewoon te downloaden vanuit de Steam-winkel en kost daar €59,99. Je kunt de game ook met het uitbreidingspakket erbij kopen voor €79,99. Deze bevat onder andere extra downloadable content en de digitale soundtrack. Tot slot zijn er nog pakketten met de speciale Steam Controller voor €92,98 en €112,98, afhankelijk van welke versie je van de game je erbij koopt.

Update 26-10-2016: Civilization VI is nu ook beschikbaar vanuit de Mac App Store.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 oktober: Civilization VI is nu ook te downloaden vanuit de Mac App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 14:19
Categorie Apps
Onderwerp civilization

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.