Civilization VI: bouw een nieuwe beschaving, nu ook op de Mac

Bouw je eigen beschaving nu ook op de Mac met het nieuwste deel in de populaire Civilization-serie. Civilization VI, het nieuwste deel in deze reeks strategiegames, is nu beschikbaar voor de Mac via Steam en de Mac App Store.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Civilization VI voor de Mac.
Civilization is een bekende turn-based strategie serie voor onder andere de PC waarin het opzetten van een samenleving centraal staat. Inmiddels is het zesde deel in de serie onlangs gelanceerd en is nu ook beschikbaar voor de Mac. Het spel is te downloaden vanuit Steam en voegt meerdere nieuwe functies toe aan de bekende serie, zoals het uitbreiden van je keizerrijk en het laten groeien van de cultuur.

Civilization VI nu op de Mac

In Civilization bouw je een compleet nieuwe samenleving, deze keer van de steentijd tot het informatietijdperk. Civilization VI wordt gemaakt door hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor het vijfde deel in de serie. Nieuw in dit deel is dat steden zich nu ook fysiek uitbreiden over de kaart, zodat je samenleving alsmaar groter wordt. Ook kun je zelf onderzoek doen in cultuur en technologie, om zo je beschaving een niveau hoger te brengen. Bovendien moet je oppassen voor de leiders in het spel, want op basis van historische karaktereigenschappen trekken ze ten strijde. Je kunt het spel in totaal op vijf verschillende manieren winnen, zoals een dominante overwinning door de hoofdsteden van alle beschavingen over te nemen. Je kunt ook een religieuze overwinning behalen zodra jouw religie dominant is in de meerderheid van alle steden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Systeemvereisten Civilization VI

Om Civilization VI op je Mac te kunnen spelen, moet je minimaal OS X El Capitan 10.11 draaien, maar ook macOS Sierra 10.12 wordt ondersteund. Je Mac moet voorzien zijn van minimaal 6GB aan werkgeheugen en 15GB aan opslagruimte. Qua grafische kaart is een 1GB GPU minimaal, zoals de GeForce 775M, Radeon HD 6970 en Intel Iris Pro. Als laatste notitie wordt nog opgemerkt dat de Mac- en PC-versie op den duur door updates en patches niet meer gelijk kunnen lopen, waardoor Mac-gebruikers alleen nog online kunnen spelen tegen andere Mac-spelers.

De Mac-versie van Civilization VI wordt ontwikkeld door Aspyr Media. Dit bedrijf maakt voor meer uitgevers en ontwikkelaars Mac-versies van games die onder andere te vinden zijn in de Mac App Store. Op dit moment is Civilization VI nog niet te downloaden vanuit de Mac App Store, maar volgens Aspyr Media gebeurt dat binnenkort. De Mac-versie van Civilization VI is wel gewoon te downloaden vanuit de Steam-winkel en kost daar €59,99. Je kunt de game ook met het uitbreidingspakket erbij kopen voor €79,99. Deze bevat onder andere extra downloadable content en de digitale soundtrack. Tot slot zijn er nog pakketten met de speciale Steam Controller voor €92,98 en €112,98, afhankelijk van welke versie je van de game je erbij koopt.

Update 26-10-2016: Civilization VI is nu ook beschikbaar vanuit de Mac App Store.

Bekijk ook

Zo speel je games met betere performance op een Retina Mac

Heeft je Mac moeite met het draaien van een zware game? Je kunt een game zo instellen dat deze op een lagere resolutie afgespeeld wordt. Hierdoor kun je gamen op een Mac met betere performance.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 oktober: Civilization VI is nu ook te downloaden vanuit de Mac App Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2016 om 14:19
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.