Buienradar Belgie met volledige radarbeelden.

Belgische Buienradar-app helemaal vernieuwd met fris design voor iOS

Buienradar België heeft een volledig nieuw design gekregen. De app is daardoor in één lijn met de Nederlandse versie met verschillende soorten radarbeelden. Ook werkt de app met 3D Touch en de Apple Watch.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Buienradar Belgie met volledige radarbeelden.
De Buienradar-app voor België is vandaag helemaal vernieuwd. De app met alle actuele weersinformatie van alle plaatsen in België is vanaf vandaag weer helemaal bij de tijd. De Belgische variant van de populaire weer-app loopt daardoor weer gelijk met de Nederlandse versie van Buienradar.

Buienradar België met onweerradar, zonradar en meer

De Buienradar België-app is geschikt voor iPhone, iPad en Apple Watch en heeft alle functies die ook aanwezig zijn in de Nederlandse variant van Buienradar. Dit afgelopen voorjaar werd de Nederlandse Buienradar-app compleet vernieuwd, waardoor het zijmenu verdween en plaats maakte voor grote menuknoppen onderaan. De Belgische variant heeft nu deze zelfde indeling, maar dan met België als focuspunt. Een klein verschil is dat er in de Belgische app geen video’s aanwezig zijn. In de Nederlandse versie van Buienradar vind je hier weerberichten van het RTL Nieuws.

Buienradar België vernieuwd.

In de Belgische app kun je bij de kenmerkende buienradar kiezen uit meerdere kaarten, zoals de onweerradar en zonradar. Onder andere de motregen- en mistradar ontbreken in deze nieuwe versie. Verder kun je ook in Buienradar België alerts instellen zodat je een melding krijgt als het op je ingestelde locatie begint te regenen. In de app bekijk je ook de uitgebreide 14-daagse voorspelling, ook voor Nederlandse plaatsen.

Buienradar België met 3D Touch en Split View op de iPad.

Op het gebied van widgets is de Belgische versie de Nederlandse app een stapje voor. De widget van Buienradar België is al bijgewerkt voor iOS 10, te herkennen aan de lichtere achtergrond. Bovendien kun je de widget ook oproepen via 3D Touch op het appicoontje van Buienradar België. In de widget zie je vervolgens de nabije neerslagverwachting. Op de iPad ondersteunt de app in principe wel Split View en Slide Over, maar de verschillende onderdelen van de app vallen dan helaas over elkaar heen, waardoor hij niet meer goed leesbaar is.

De vernieuwde Buienradar België-app is alleen beschikbaar in de Belgische App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 10:40
Categorie Apps
Onderwerp buienradar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.