iPhone 8 concept door Martin Hajek

Sharp CEO: ‘iPhone 8 krijgt OLED-scherm’

De CEO van Sharp heeft in een toespraak voor studenten verklapt dat Apple in de iPhone 8 OLED-schermen gaat gebruiken.

De pas benoemde CEO van Sharp heeft bevestigd dat Apple OLED-schermen gaat gebruiken in de nieuwste generatie iPhone. Volgens Nikkei klapte Tai Jeng-Wu dit weekend uit de school, toen hij een toespraak hield voor studenten op zijn vroegere universiteit Tatung University, waar hij een eredoctoraat kreeg.

iPhone 8 concept door Martin Hajek

Sharp: OLED-scherm in volgende iPhone

Tai vertelde: “De iPhone evolueert en stapt nu over van LTPS (low-temperature poly-silicon) naar OLED-panelen. We weten niet of Apple’s OLED-iPhones een hit zullen worden, maar als Apple niet dit pad bewandelt en zichzelf transformeert, zal er geen innovatie zijn. Het is een crisis maar ook een kans.” Het zijn nogal scherpe uitspraken van de CEO, omdat Sharp met heel wat grotere problemen zit.

Tai werd in augustus benoemd tot CEO van Sharp. Ook is hij topman bij het huidige moederbedrijf Foxconn. Sharp levert al jaren de LCD-panelen voor Apple, terwijl Foxconn de verdere productie voor z’n rekening neemt. Sharp bouwt een nieuwe OLED-fabriek in Japan, maar is ook in staat om productie van OLED-schermen in de VS te laten plaatsvinden, mocht dat nodig zijn. “Als onze belangrijkste klant eist om in de VS te produceren, is het voor ons mogelijk om dat te doen.”

Helaas gaf Tai niet meer details over de OLED-schermen die Apple in de iPhones wil gebruiken. Het is nog steeds de vraag of Apple alle nieuwe modellen in 2017 wil voorzien van OLED, of alleen de duurste modellen. Volgens insiders gaat Apple volgend jaar een iPhone met flexibel OLED-scherm uitbrengen. Zowel Samsung als Sharp zouden geïnteresseerd zijn om ze te produceren.

Kortgeleden meldde Japan’s Nikkei ook al dat Apple drie versies van de iPhone 8 wil uitbrengen, allemaal voorzien van een glazen achterkant. Eén daarvan heeft het nieuwe 5-inch formaat, dat tussen de twee huidige modellen in zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2016, 13:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.