Amerikanen zijn dol op NU.nl, Teletekst en NOS Journaal

Amerikanen zijn dol op de Nederlandse nieuwsapplicaties NU.nl, Journaal en NOS Teletekst. Ze staan in de top 100 van meest populaire gratis nieuwsapplicaties.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

NU.nlNieuwsapplicaties zoals NU.nl, NOS Teletekst en het laatste journaal doen het altijd goed in lijstjes van populaire iPhone-applicaties. Ook bij het overzicht van favoriete iPhone-apps dat we gisteren hebben gemaakt stonden NU en NOS Teletekst weer hoog in de ranglijst. Maar wij zijn niet de enige: ook de Amerikanen zijn gek op het Nederlandstalige nieuws. Als je naar de top 100 van gratis nieuwsapplicaties in de Amerikaanse App Store kijkt vind je op nummer 53 NOS Journaal, op nummer 70 NU.nl en op nummer 99 NOS Teletekst.

Tipgever Johan vraagt zich af: “Zou dit komen doordat veel Nederlanders ook een account in de Amerikaanse App Store aanmaken en daar hun programma’s aanschaffen?” Maar nee toch… volgens de voorwaarden van de App Store mag je als Nederlander helemaal geen applicaties downloaden uit de Amerikaanse App Store, dus we kunnen niet anders concluderen dan dat het Amerikanen of in Amerika woonachtige Nederlanders zijn. De Amerikanen lezen ook graag de Franse kranten Le Monde (nummer 28) en Le Parisien (nummer 52).

Bij de betaalde applicaties is ook iets vreemds aan de hand: daar staat de Chinese RSS-lezer FrostyPlace ($0,99) bovenaan de top 100. Maar dat heeft een andere reden: FrostyPlace is de applicatie waarmee je emoji-iconen op je iPhone zichtbaar kon maken. De applicatie zal waarschijnlijk snel weer in de ranglijsten zakken nu hetzelfde ook met Spell Number kan.

Nog even terugkomend op NU.nl: zij melden zelf vandaag (terecht) trots dat ze bij zoveel iPhoneclub.nl-lezers op de iPhone staan.

Tipgever: Johan

Disclaimer: Omdat de statistieken blijkbaar steeds worden bijgewerkt kunnen de Nederlandse applicaties op het moment dat jij kijkt alweer op een andere plek staan. Zo is NU.nl binnen een halfuur van 70 naar 68 opgeschoven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2009, 22:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen app store, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.