Restaurantgids Eet.nu toont nabije restaurants met recensies

Eet.nu heeft een mobiele website voor de iPhone gemaakt waarmee je aan de hand van je GPS kunt zien welke restaurants in de buurt zijn. De restaurants zijn voorzien van rapportcijfers, recensies en andere nuttige informatie.

Eet.nuDe restaurantsite Eet.nu heeft een iPhone-variant van de website gemaakt waarmee je restaurants in de buurt kunt opzoeken. Het maakt gebruik van Alocola, een applicatie waarmee je je huidige locatie aan websites kan doorsturen. Eet.nu toont net als de IENS Restaurantgids informatie en recensies van restaurants, maar is gratis te raadplegen.
Om de iPhone-versie te gebruiken ga je naar m.eet.nu. Je kunt handmatig zoeken op provincie, maar ook op sterrenrestaurants en restaurants die in de Lekker Top 100 staan.

Nu is het bij restaurantgidsen zo dat je vaak wel eetcafés kunt vinden, maar dat je voor een vette berenhap wat langer moet bladeren. Bij Eet.nu niet: daar zie je onder de ‘nette’ restaurants ook een apart lijstje met fastfood-aanbieders: cafetaria’s, shoarmatenten en broodjeszaken bijvoorbeeld.

Eet.nuDe locatiefunctie werkt als volgt: je installeert eerst de gratis applicatie Alocola uit de App Store. Als je daarna naar de mobiele website van Eet.nu gaat en op de knop ‘In de buurt’ tikt zul je de dichtstbijzijnde restaurants in beeld krijgen. Dat werkt eigenlijk perfect: je moet even toestemming geven dat Eet.nu je locatie mag gebruiken en krijgt meteen een lijst in beeld.

En, valt er nog lekker te eten aan de Brink in Assen? Dat is het enige lastige punt van deze applicatie: je kunt niet op buurt, postcode of straat zoeken (ook niet in de grote steden), maar zult in de gekozen categorie zelf moeten opzoeken of er in de buurt waar je wilt afspreken een goed restaurant te vinden is. De locatiefunctie komt dan goed van pas – maar vereist wel dat je al op de plaats van bestemming bent. Met de locatiefunctie krijg je een lijst van restaurants in de buurt te zien, voorzien van afstand, type keuken en andere details (maar geen rapportcijfer). Dat rapportcijfer en de bijbehorende reviews krijg je natuurlijk wel te zien als je de detailpagina van het restaurant opent. Vanuit die detailpagina kun je meteen het restaurant bellen of doorklikken naar de website van het restaurant.

Proberen: m.eet.nu

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2009, 20:08
Categorie Apps
Onderwerpen eten, recensie, restaurant, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.