Uit de oude doos: FrostyPlace en emoji’s

Blogger Justine Ezarik ontdekte een mogelijkheid om emoji-iconen te gebruiken zonder te jailbreaken. Je hebt er de applicatie FrostyPlace voor nodig.

ijustine emojiEigenlijk hadden we er geen aandacht meer aan willen besteden, want de tip is al van vorige week en we dachten dat iedereen nu wel genoeg emoji’s heeft gezien… Maar vooruit, op speciaal verzoek: met de applicatie FrostyPlace kun je emoji’s op de iPhone gebruiken, zonder dat je je iPhone hoeft te jailbreaken. FrostyPlace is eigenlijk een Chinese RSS-lezer die je voor €0,79 in de App Store kunt kopen. Ontwikkelaar Chin-Lan Huang had waarschijnlijk niet verwacht dat zijn applicatie zo’n onverwacht succes zou worden.


Als je de screenshots van de applicatie FrostyPlace bekijkt zie je niet meteen welke verborgen mogelijkheden erin schuil gaan. Het werkt als volgt:

1. Download de applicatie FrostyPlace uit de App Store.
2. Start de applicatie en blader wat door de aanwezige berichten.
3. Sluit de applicatie.
4. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Internationaal > Japans.
5. Schakel de Emoji-optie aan en sluit de applicatie.
6. Ga naar je favoriete tekstapplicatie en tik op de wereldbol naast het toetsenbord om de Emoji’s in te schakelen.

De tip werd ontdekt door een vriend van Apple-babe iJustine.

Tipgevers: Leon, Martijn en anderen

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 januari 2009 om 16:28
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.