Apple Store Amsterdam World Aids Day

Apple Stores kleuren rood voor Wereld AIDS Dag 2018

De Apple Stores zijn vandaag voorzien van een rood logo vanwege Wereld AIDS Dag. Wij gingen kijken bij de Apple Store in Amsterdam hoe de vlag (of beter gezegd: het bordje) erbij hangt.

Wereld AIDS Dag 2018

Het is weer die tijd van het jaar: de medewerkers van de Apple Store zijn gehuld in rode kleding en de logo’s aan de gevel zijn ook rood gekleurd. De rode shirts zijn vanwege de feestdagen, terwijl de rode logo’s speciaal zijn aangebracht voor zaterdag 1 december, Wereld AIDS Dag. Al sinds 2012 heeft Apple er een traditie van gemaakt om aandacht te besteden aan de strijd tegen AIDS.


Apple CEO Tim Cook attendeerde zijn 10 miljoen volgers in een tweet op de rood gekleurde logo’s. Daarbij postte hij foto’s van de Garosugil Apple Store in Korea en het nieuwe paradepaardje: Piazza Liberty in Milaan. Hij riep op tot een AIDS-vrije generatie. Maar daarvoor is nog wel veel geld nodig en één van de dingen die je daarvoor kunt doen is het aanschaffen van (PRODUCT)RED-spullen. Dat hoeft niet per se vandaag, maar kan ook op alle andere dagen van het jaar.

Zo ziet de Apple Store in Amsterdam er momenteel uit:

Apple Store Amsterdam World Aids Day

Wereldwijd zullen 125 Apple Stores een rood logo krijgen, terwijl 400 andere locaties voorzien worden van rode stickers op het raam. In Amsterdam vind je ze allebei. De kleur rood is een teken geworden van bewustwording en steun voor mensen die met HIV of AIDS leven.

Apple Store Amsterdam World AIDS Day rood logo

Deze zaterdag is de 30e keer dat er aandacht wordt besteed aan Wereld AIDS Dag. Apple doneert de komende week $1 van elke aankoop die je met Apple Pay in de Apple Store of online doet. Dat wordt lastig in een land waar Apple Pay nog niet is uitgerold, dus je zou ook kunnen overwegen om rechtstreeks aan het Aidsfonds te doneren.

Wil je je steun betuigen dan kun je een rode iPhone XR kopen of kiezen voor het rode (PRODUCT)RED Apple Watch-bandje, dat sinds kort als sport loop in de winkel ligt.

Apple Store Amsterdam World AIDS Day rood logo op raam

Apple heeft de afgelopen 12 jaar inmiddels meer dan 200 miljoen dollar opgehaald voor het Global Fund, voor de strijd tegen AIDS. Dat gebeurt vooral via (PRODUCT)RED spullen, zoals rode iPhones, hoesjes en horlogebandjes.

Apple Store Amsterdam World AIDS Day rood logo op uithangbordje

Op de website heeft Apple een aantal verhalen gepubliceerd in samenwerking met (RED). Daarin lees je hoe je kunt bijdragen aan het redden van levens. Het artikel ‘Choose (RED). Give Life’ vertelt over de samenwerking van Apple met (RED), waarmee je spullen kunt kopen en tegelijk levens kunt redden. Het gaat om kleine bedragen, maar opgeteld levert het toch een hoop geld op. Dit jaar zitten er twintig rode producten in het assortiment.

Apple Store Amsterdam World AIDS Day

Een ander verhaal heeft de titel ‘Let’s Do The Impossible’. Apple geeft daarin cijfers over de successen die zijn behaald met het behandelen van HIV. Ook lees je de reactie van de CEO van (RED), Deborah Dugan. Zij vertelt dat er behandelingen voor HIV zijn, die effectief blijken. Met twee pillen per dag kunnen zwaar zieke HIV-patiënten weer gewoon leven en het kost maar 20 cent per dag.

Hieronder zie je de tweet van Tim Cook:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2018, 9:54
Categorie Apple
Onderwerpen aids, apple store
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.