stamp-app-logo

Afspeellijsten van Spotify naar Apple Music overzetten

Zet je Spotify-afspeellijsten over naar Apple Music, op een gemakkelijke manier. Met de gratis app STAMP kost het maar een paar minuten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Ben je van Spotify overgestapt naar Apple Music? Dan heb je waarschijnlijke veel afspeellijsten die je nu één voor één weer op Apple Music moet maken. Dat kan ook makkelijker: met STAMP kun je deze playlists in een paar stappen toevoegen aan Apple Music, zonder dat je iedere track erbij moet zoeken. Hoewel, makkelijker… we merkten dat het toch nog best moeizaam kan gaan.

stamp-app-logo
Update 14 juli: STAMP is inmiddels van een gratis dienst in een freemium app veranderd, waarmee je nu nog maar tien nummers per keer over kunt zetten. Wil je een volledige afspeellijst in één keer kopiëren, dan zul je voor vijf euro moeten upgraden naar STAMP Premium.

STAMP is een afkorting voor ‘Spotify To Apple Music Playlist’. De app zoekt alle nummers in jouw Spotify-afspeellijst en probeert ze te matchen met dezelfde nummers bij Apple Music. Om de afspeelijsten over te zetten, exporteer je ze eerst uit Spotify. Daarna zoekt STAMP de juiste nummers erbij en via iTunes importeer je vervolgens alle lijsten. Het kost maar een paar minuten – als alles goed gaat.

Omdat dit wel heel snel ging, lopen we alle stappen nog eens rustig langs.

Stap 1: Exporteer je Spotify-afspeellijsten

Om de afspeellijsten uit Spotify te halen heb je de online tool Exportify nodig. Gebruik bij voorkeur de Chrome-browser (verderop zie je waarom).

 1. Ga naar Exportify en druk op de knop ‘Get Started’.
 2. Log in met je Spotify-account.
 3. Selecteer de afspeellijsten die je wilt exporteren. Kies voor ‘Export All’ als je alles wilt exporteren.

exportify-spotify-lijsten

 1. Tik rechts op Export.
 2. In Google Chrome download je je afspeellijsten nu als kommagescheiden bestand (CSV-bestand). Heb je Safari, dan verschijnt de data in een browservenster (zie afbeelding hieronder). Kopieer alle data naar een spreadsheet en sla op als CSV-bestand. Dit is iets omslachtiger, vandaar dat we opvragen in Chrome adviseren.
 3. Bewaar het CSV-bestand.

export-afspeellijsten-spotify

Stap 2: Nummers matchen tussen Spotify en Apple Music

Nu je je afspeelijsten in een CSV-bestand hebt zitten, is het tijd om de juiste nummers erbij te gaan zoeken. Daarvoor gebruik je STAMP.

 1. Installeer de app STAMP via deze link. De app zelf ziet er niet zo spannend uit: het bevat slechts één scherm, waarmee je het CSV-bestand kunt selecteren.
 2. Zet alvast iTunes open. Op het moment zit er nog een bug in de app, waardoor je het tabblad ‘Nieuw’ geopend moet hebben. Anders werkt de app niet. Dit wordt in een volgende update opgelost.

stamp-app-spotify-naar-apple-music

 1. Kies het CSV-bestand dat je wilt omzetten.
 2. Als een bepaald nummer niet gevonden kan worden in Apple Music, maar wel in de iTunes Store te koop is, zal het tabblad Store worden geopend. Schakel dan handmatig terug naar het tabblad Nieuw.
 3. foutmelding-stamp

 4. Gaat er iets mis, dan kun je bovenstaande foutmelding te zien krijgen. Probeer het dan opnieuw met een nieuwe export of met minder afspeelijsten (als dit meermaals gebeurt). De app is vrij nieuw, dus er kan nog van alles misgaan. Heb een beetje geduld met deze (goedbedoelende) ontwikkelaar.
 5. Als de app klaar is, zijn alle muzieknummers te vinden bij Mijn Muziek in Apple Music.

Er zijn trouwens nog wat problemen met afspeelijsten van Apple Music. Zo blijken die afspeellijsten opeens (gedeeltelijk) te zijn gewist. Onze iCulture Mixtape van afgelopen weekend is om onverklaarbare redenen ook opeens gekrompen van 60 naar 5 nummers. We gaan dit nog herstellen.

Binnenkort exporteren en importeren met één tool

Ontwikkelaar Bartosz Hernas heeft alweer plannen voor een toekomstige versie van de app. Hij wil voor Windows en Mac één tool uitbrengen waarmee je de afspeellijsten zowel kunt exporteren uit Spotify, als importeren in Apple Music. Je hebt dan de losse webtool Exportify niet meer nodig. Via @bartoszhernas hoort de ontwikkelaar graag wat je van de app vindt. En ben je blij met deze gratis service, dan ontvangt hij graag een donatie voor een biertje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2015, 17:09
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen afspeellijst, apple music, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.