apple-watch-tafel-apple-store

Apple Watch-verkoop in juni ‘gekelderd’

Gaat het slecht met de Apple Watch? Volgens een onderzoeksbureau werd de Watch in juni veel minder verkocht, maar dat zegt wellicht ook iets over de verkoop in april.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-tafel-apple-storeHet gaat niet goed met de Apple Watch-verkoop, aldus onderzoeksbureau Slice. In de Verenigde Staten werd de Apple Watch 90 procent minder verkocht in de maand juni, in vergelijking met de eerste verkoopweek in april dit jaar. Er werden tussen de 10.000 en 20.000 Apple Watches verkocht in de VS – terwijl de Apple Watch in de eerste verkoopweek 200.000 keer per dag over de toonbank ging.

In april en mei zakte de interesse in de Apple Watch ook al, maar werd de Apple Watch alsnog meer dan 20.000 keer per dag verkocht. In juni ging de teller echter flink naar beneden. Aan het einde van de maand werd de Watch amper 10.000 keer op een dag verkocht.

Apple Watch verkoop juni

Of de keldering van 90 procent ook zo desastreus is, valt nog te bezien. Hoewel er inderdaad veel minder Apple Watches worden verkocht, heeft dit ook te maken met de hoge verkoopaantallen in april. De meest fanatieke Apple-fans kochten hem allemaal tijdens de eerste dagen, waardoor het aantal toen veel hoger lag. Hoe de Apple Watch-verkoop in juni zich precies verhoudt weten we vermoedelijk zodra de Watch wat langer te koop is. Dan hebben we meer maanden om juni mee te vergelijken.

Slice baseert zich op de e-mailinbox van onderzoeksdeelnemers. Deze inbox wordt gescand op digitale bonnetjes, om te bepalen hoeveel een product in de VS ongeveer wordt verkocht. Dat is wellicht ook één van de redenen waarom de verkoopaantallen vooral rond het eind van juni kelderden. De Apple Watch is sinds 26 juni ook te koop in een aantal Apple Stores, waardoor Amerikaanse kopers minder snel online hoeven te bestellen. Daarvoor was de Apple Watch alleen beschikbaar in de online Apple Store en bij een select aantal modehuizen.

De Apple Watch is vanaf 17 juli verkrijgbaar in Nederland. De cijfers van Slice op basis van de VS geven echter een goed idee van de huidige wereldwijde verkoop. De Verenigde Staten was één van de eerste landen waar de verkoop van start ging, met een groot inwonersaantal. In de VS zou tien procent van de huishoudens van plan zijn om later dit jaar een smartwatch zoals de Apple Watch te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 8:22
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.