UP by Jawbone review iPhone

UP by Jawbone: geweldige gezondheidsapp nu zonder armband gebruiken

Afvallen, fitter worden of beter eten? UP by Jawbone geeft je nu ook persoonlijke gezondheidstips als je geen Jawbone-armbandje hebt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

UP by Jawbone review iPhoneEen van de meest indrukwekkende iOS-apps om gezonder mee te worden, is niet langer alleen voorbehouden aan gebruikers van armbandjes. Je hebt geen Jawbone UP of Jawbone UP24 meer nodig om persoonlijke, Nederlandstalige adviezen te krijgen over je beweging, slaapgedrag en voeding. UP by Jawbone is een apart uitgebrachte app voor als je geen armbandje hebt. De nieuwe app synchroniseert met de Gezondheid-app van Apple en is nu al een ideale toevoeging daarop, merken we in onze UP by Jawbone review.

UP by Jawbone vs Apple’s Gezondheid-app

Jawbone UP doet deels hetzelfde als Apple’s nieuwe Gezondheid-app in iOS 8. Het telt bijvoorbeeld je stappen en houdt graag bij hoeveel je slaapt. Maar er is een essentieel verschil. De Gezondheid-app verzamelt de informatie en visualeert die. UP by Jawbone kan je zien als de coach die de informatie aanziet en je er persoonlijk advies over geeft. De applicatie geeft je elke dag een overzicht van je aantal stappen, je slaaptijd ten opzichte van het gemiddelde en je voedingsscore. Maar het is de begeleidende informatie eronder waar het om te doen is.

Let op: dit is een nieuw geïntroduceerde app. Als je wel een Jawbone UP hebt, kan je deze

downloaden. Wil je toch een Jawbone UP hebben, dan vind je die o.a. in de iCulture-shop.

Lees ook: Apps voor Apple’s Gezondheid-app en HealthKit

UP by Jawbone review dag dashboard UP by Jawbone review vandaag grafiek

Goede adviezen

De applicatie heeft veel moeite gestoken in Nederlandstalige adviezen op allerlei verschillende gezondheidsvlakken. Je krijgt bijvoorbeeld voorgeschoteld hoeveel personen van je leeftijd gemiddeld slapen of wat het effect is van specifieke oefeningen. Maar het knappe is dat de app de adviezen ook afstemt op jou. Als je doel op gewicht blijven is, krijg je andere tips dan als je wilt afvallen. Ben je stadsmens of dorpsmens? Op basis van je locatie, let de app ook daar op. De app verwerkt je eigen prestaties in volzinnen die je in de app leest en als pushbericht kan ontvangen. ‘Je hebt goed doorgeslapen en 104 procent van je doel bereikt’ is echt op jou gericht.

UP by Jawbone review dit ben ik UP by Jawbone review gegevens

Voeding invoeren in UP by Jawbone: eitje

Ondanks dat de iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn voorzien van stappentellers en dat de applicatie je slaapinformatie uit Apple’s Gezondheid-app haalt, wordt niet alles automatisch ingevoerd in UP by Jawbone. Wat je eet en drinkt geef je zelf aan. Maar: de applicatie heeft al een uitgebreide database van producten en hun calorieën. Zelfs in het Nederlands. Dat maakt het registreren van een glas halfvolle melk of een koffie een stuk makkelijker dan in een gespecialiseerde app zoals Foodzy. Eet je een bord pasta? Met een slider geef je aan hoeveel je hebt gegeten. Je ziet niet alleen hoeveel dat is op je dagpercentage en hoeveel calorieën je naar binnen werkt. Bij het bewegen van die slider, zie je de bult eten op je bord ook toenemen tot flinke proporties. Zo geeft de app je subtiel een schuldgevoel dat je teveel eet.

Als je maaltijd wat ingewikkelder is, geef je de ingrediënten aan en maak je een foto. Die foto kan je ook laten zien aan vrienden in de app, die zo kunnen reageren op je gerecht.

UP by Jawbone review hoofdmenu UP by Jawbone review team vrienden

Nog veel meer goeds

Wat UP by Jawbone zo goed maakt, is dat de app niet alleen excelleert in de adviezen. De applicatie is ook erg prettig om te gebruiken. Het dashboard met statusbalken op een helderblauwe lucht, tips voor vandaag en een timeline van je dagbezigheden is ronduit fraai. Vanuit het schuifmenu zie je bovendien grafieken die op langere termijn je trend aangeven, werk je je doelen bij en kan je zelfs een team aanmaken om samen aan je fitheidsdoelstellingen te werken. Het instellen van persoonlijke pushberichten die je herinneren aan je slaaptijd en kleine dagdoelstellingen, maakt het plaatje compleet.

UP by Jawbone herinnering bedtijd UP by Jawbone review recente activiteiten

Nu beginnen met UP by Jawbone

Al je voeding invoeren is normaal gesproken een rotklus, maar in deze app voelt het niet zo. Waarom? Omdat je er wat voor terugkrijgt. ‘Probeer vandaag eens één snee brood minder te eten’ is een kleine doelstelling die werkt. Zo neemt de app je langzaam maar effectief bij de hand. Dat is wat UP by Jawbone zo goed maakt. Dat wisten gebruikers van de bandjes al, maar nu kan iedereen het ontdekken. Met UP by Jawbone is er geen reden meer om nog langer te wachten met je gezondheidsdoel.

Pluspunten

  • Beweging, voeding en slaap
  • Tips zijn écht persoonlijk
  • Prachtige app

Minpunten

  • Eten en drinken invoeren alsnog bewerkelijk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 16:00
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen afvallen, gezondheid, health, jawbone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.