apple-watch-space-grey-bandje

Apple Watch heeft thuis alleen Wi-Fi nodig

De Apple Watch kan thuis een stuk verder worden verwijderd van de iPhone. Het horloge verbindt namelijk met Wi-Fi, waardoor je de twee niet in dezelfde kamer hoeft te gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-space-grey-bandjeWe weten al een tijdje dat een iPhone vereist is om de Apple Watch goed te gebruiken. Het horloge verbindt draadloos met de iPhone, om zo de juiste app-informatie en andere data te tonen. Dat gebeurt doorgaans met Bluetooth, maar je kunt ook via een Wi-Fi-verbinding met het horloge verbinden. Een kleine nuance die door Tim Cook tijdens de keynote werd genoemd, met een groot voordeel. Je kunt de iPhone waar dan ook in huis laten liggen terwijl je de Apple Watch gebruikt.


Een Bluetooth-verbinding vereist meestal dat je iPhone maximaal 30 meter is verwijderd is van de Apple Watch. Een theoretische maximumafstand waarbij muren ook voor problemen kunnen zorgen. Laat je de iPhone liggen en loop je met de Apple Watch naar een andere kamer? Dan zou de verbinding verbreken. Bij Wi-Fi is dit veel minder een probleem: routers zijn gemaakt om grote delen van het huis te dekken. Dit betekent dat de iPhone en Apple Watch op grotere afstand met elkaar kunnen communiceren.

De Wi-Fi-functionaliteit werkt uiteraard alleen als je thuis of op werk bent, of op een andere locatie waar je toegang hebt tot het Wi-Fi-netwerk. Je moet namelijk het wachtwoord hebben om met een Wi-Fi-netwerk te verbinden. Ben je buiten de deur, dan moet de Apple Watch alsnog op directe wijze met de iPhone verbinden. Dat lijkt echter geen groot bezwaar: thuis laten we de iPhone af en toe wel eens ergens liggen, maar in bijvoorbeeld een restaurant hebben we hem altijd op zak.

De Apple Watch wordt vanaf 24 april verkocht in een aantal landen. In een uitgebreid artikel hebben we alle prijzen voor het horloge op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.