iCloud-fotobibliotheek op de Mac, iPhone en iPad.

3,5 miljoen Nederlanders gebruiken iCloud

3,5 miljoen Nederlanders gebruiken iCloud, blijkt uit nieuw onderzoek. Het is daarmee de op twee na populairste opslagdienst. Welke andere twee pakken de toppositie?

iCloud staat met 3,5 miljoen gebruikers in de top 3 van meestgebruikte opslagdiensten in Nederland. Zo’n 25% van de Nederlanders maakt gebruik van Apple’s opslag- en synchronisatiedienst. Toch zijn er twee diensten die nog populairder zijn: Dropbox (34%) en Google Drive (26%).

iCloud-fotobibliotheek op de Mac, iPhone en iPad.

iCloud in de top 3

Eigenlijk is de score van iCloud behoorlijk goed, als je bedenkt dat iCloud en Google Drive bijna gelijk op lopen maar wel een heel verschillende gebruikersgroep hebben. Apple-gebruikers hebben vaak ook nog een Google-account erbij, terwijl Android- en Windows-gebruikers vaak geen reden hebben om een iCloud-account te openen. We hadden daarom gedacht dat Google Drive veel hoger zou scoren. Het onderzoek werd uitgevoerd onder een panel van 1.750 Nederlanders in de periode juli tot en met november 2015.

Er werd ook gekeken naar de bekendheid van opslagdiensten. Ook daarin scoorde iCloud goed: Apple’s opslagdienst staat zelfs op de tweede plaats. Het meest bekend is Google Drive (83%), gevolgd door iCloud (80%) en Dropbox (75%).

Opslagdiensten in Nederland

Microsoft’s OneDrive valt in beide lijstjes net buiten de top 3: 20% van de Nederlanders (2,8 miljoen personen) gebruikt het en 60% van de Nederlanders heeft er wel eens van gehoord. Verder komen Evernote, Box en Flickr nog in het onderzoek voor. Eigenlijk zijn Evernote en Flickr twee buitenbeentjes in het onderzoek, want het zijn geen algemene opslagdiensten. Box is dat wel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2016, 19:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen dropbox, icloud, opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.