Apple Pay betalingen

Apple wil je laten betalen via e-mail, telefoongesprek en agenda

Apple heeft plannen om betalingen niet alleen via Apple Pay, maar ook via iMessage, telefoongesprekken, e-mail en agenda-afspraken mogelijk te maken.

Apple Pay betalingenEr zijn extra aanwijzingen gevonden dat Apple plannen heeft voor een nieuwe betaaldienst die verder gaat dan Apple Pay. In een patentaanvraag is te lezen dat Apple niet alleen geld wil laten versturen via iMessage, maar ook via telefoongesprekken, e-mail en uitnodigingen via de agenda.

Betalen via iMessage en meer

Een paar weken geleden bleek al dat Apple betalingen via iMessage mogelijk zou willen maken, op basis van insider-info. Er zijn wel meer bedrijven die inzetten op betalingen via chatberichten, wat in Azië al een bekend verschijnsel is. Je kunt bijvoorbeeld met WeChat eten kopen, een taxi bestellen en je saldo checken. Vooral jongeren tussen 18 en 34 jaar maken er graag gebruik van.

iMessage betalingen via iPhone

Zo kan Apple het aanpakken

Apple kan een betaalsysteem op meerdere manieren inzetten: mensen gebruiken Apple Pay in de winkels en doen betalingen onderling of online aankopen via diensten zoals iMessage. Daardoor gaan iPhones nog een belangrijker rol spelen in je dagelijkse activiteiten. Apple krijgt daarbij een percentage van het bedrag. In het patent zie je hoe twee iPhone-gebruikers in iMessage een gesprek voeren, waarbij er een betaaloptie zichtbaar is in de rechter bovenhoek. Deze betaaloptie verschijnt als je de ander vraagt om geld dat je nog tegoed hebt, bijvoorbeeld van een lunch. Ook kun je betalingen naar meerdere ontvangers sturen. Maar het werkt niet alleen via iMessage: het patent noemt ook telefoongesprekken, sms, e-mail en agenda-afspraken als mogelijkheden om onderlinge betalingen te doen.

iMessage betalingen via iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2016, 14:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen betalen, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.