iPhone 2020 design renders in zwart.

Gerucht: ‘2020 iPhones krijgen geen grote prijsverhoging’

Ondanks investering in 5G
Apple voert het komend jaar een aantal grote vernieuwingen door bij de iPhones, maar volgens bronnen betekent dat geen grote prijsverhoging voor de 2020 iPhones.

2020 lijkt een belangrijk jaar voor Apple te worden wat betreft iPhones. Er staan namelijk een aantal grote vernieuwingen op de planning, zoals een nieuw design, een verbeterde camera en de introductie van 5G. Hoewel de kosten van 5G hoger zijn, verwacht een betrouwbare analist niet dat de 2020 iPhones last krijgen van een prijsverhoging. Op deze manier wil Apple een grote prijsverhoging voorkomen.

’2020 iPhones krijgen geen grote prijsverhoging’

Apple heeft lang toegewerkt naar de introductie van 5G. Terwijl er al andere smartphones op de markt zijn, is het voor Apple pas in september zover. De benodigde onderdelen voor 5G zijn duurder, waardoor de productiekosten volgens Ming-Chi Kuo zo’n $30 tot $100 hoger uitvallen, afhankelijk van het model. Maar hij verwacht niet dat Apple al deze extra kosten laat doorvoeren in de uiteindelijke prijs.

Apple zou namelijk haar uitgaven aan de productiekant willen verlagen. Apple wil dit doen door de eenmalige kosten voor bijvoorbeeld onderzoek, design en ontwikkeling te verlagen. Hierdoor hoeft Apple minder te betalen aan fabrikanten die meehelpen met de ontwikkeling vooraf. Dit is mogelijk door dergelijke taken binnenshuis te houden en minder uit te besteden. De productie is daardoor efficiënter, waardoor ze op deze manier de extra 5G-kosten kunnen compenseren. Deze voorspelling van de analist heeft vooral betrekking op het duurdere model met de metalen frame.

iPhone 2020 design renders in goud.

Vanwege deze aanpak verwacht Ming-Chi Kuo dus niet dat Apple de verkoopprijs van de 2020 iPhones flink gaat opvoeren. De afgelopen jaren kreeg Apple flink wat kritiek over de prijzen. Hoewel de prijs van de iPhone 11 Pro gelijk gebleven is met die van de iPhone XS het jaar ervoor, is de iPhone XR-opvolger €50 goedkoper geworden. Wil je meer weten over de 2020 iPhones, lees dan ons overzichtsartikel.

Bekijk ook

iPhone 2020 line-up: dit zijn alle toestellen van dit jaar

In dit artikel lees je meer over de complete iPhone 2020 line-up. We laten je zien welke toestellen nu in Apple's assortiment zitten. Naast de nieuwste modellen zoals de iPhone 12, zijn er ook nog oudere modellen in de iPhone 2020 line-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 2020 deals

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.