iOS 11 Live Photos

Twitter zet je Live Photos nu gemakkelijk om naar gifs

Twitter heeft aangekondigd dat je voortaan Live Photos kunt posten. Ze zullen daarbij worden omgezet naar een gif, zonder dat je zelf iets hoeft te doen.

Twitter biedt support voor Live Photos

We hebben er lang op moeten wachten, maar Twitter biedt nu eindelijk ondersteuning voor Live Photos in iOS. Voeg je een Live Photo toe aan een tweet, dan zul je een nieuwe gif-knop zien in het hoekje van de afbeelding. De knop is standaard uitgeschakeld, want inhoudt dat je foto als stilstaand zal worden gepost. Door op de knop te tikken kun je er een bewegende foto van maken. De Live Photo wordt dan door Twitter automatisch omgezet naar een gif.


Je houdt dus zelf de keuze of de foto bewegend wordt. Het is daarbij een goede keuze dat je zelf nog handmatig moet aangeven dat het een gif moet worden. Twitter speelt namelijk automatisch gifs af als standaardinstelling, terwijl je door je tijdlijn bladert en te veel bewegende foto’s zou erg druk worden. Temeer omdat sommige mensen de Live Photo-instelling bewust of onbewust altijd aan hebben staan.

Live Photos bestaan al sinds 2015, toen de iPhone 6s (Plus) op de markt kwam. Je kunt er na het maken leuke dingen mee doen, zoals een foto met bewegingsonscherpte maken, of de foto omzetten naar een filmpje met ‘boemerang-effect’.

De aankondiging van de Live Photos-support werd toepasselijk gedaan via een tweet:

Mocht je niet zo bekend zijn met Live Photos dan biedt onderstaand artikel je wat meer uitleg. Bij het maken van een Live Photo neemt de camera een korte video op van het moment vóór en na het drukken op de sluiterknop. Dit kan er spontaan uitzien, vooral als de personen op de foto in de lach schieten of bewegen. Je kunt Live Photos inschakelen bij het maken van een foto. Daarna moet je het weer handmatig uitschakelen. Ook kun je eenmaal gemaakte Live Photos weer omzetten naar een stilstaande foto.

Bekijk ook

Live Photos: alles over de bewegende foto's op iPhone en iPad

Met Live Photos breng je stilstaande plaatjes tot leven. Een Live Photos is namelijk een bewegende foto, vergelijkbaar met een korte video of gif. Wat is het precies, op welke toestellen werken Live Photos en wat kun je ermee? In deze uitleg lees je er alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Live Photos

Alles over Live Photos, de geanimeerde foto's die je op de iPhone en iPad maakt. Live Photos zijn korte bewegende foto's, vergelijkbaar met gifs. Ze zijn geïntroduceerd in 2015 en inmiddels kun je ze op vrijwel alle devices van Apple maken én bekijken.

Live Photos
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.