1Password voor Mac, iPhone, iPad

1Password Travel Mode laat je veilig reizen met accounts en data

1Password introduceert de Travel Mode. Daarmee kun je veilig reizen zonder dat autoriteiten in je wachtwoorden en accounts kunnen snuffelen.

Reizen is niet meer wat het geweest is, zeker als je naar de Verenigde Staten wilt. Vandaar dat de makers van 1Password een speciale Travel Mode (reismodus) introduceren, waarmee je belangrijke inloggegevens beschermd zijn tijdens het reizen. Met één klik wis je alle sociale media-accounts en belangrijke inloggegevens van je toestel, behalve die veilig zijn om mee te reizen.

1Password Travel Mode

1Password Travel Mode

De functie is te vinden in de nieuwste versie van 1Password, de populaire wachtwoordendienst voor iOS en allerlei andere platformen. Je moet hiervoor meerdere kluizen aanmaken, waaronder eentje die de autoriteiten mogen zien. Hierin staan wat minder privacygevoelige accounts zoals van kledingwinkels. De echt belangrijke accounts stop je in een aparte kluis. Dit zijn bijvoorbeeld accounts van sociale media, de lidmaatschappen van politieke organisaties, toegang tot je gezondheidsdata en nog veel meer. Tijdens het reizen en op momenten dat je spullen doorzocht kunnen worden verwijder je deze kluis van je toestel, maar de gegevens blijven natuurlijk nog wel bewaard. Zodra je de douane bent gepasseerd herstel je de kluizen weer met één klik.

Het werkt een stuk makkelijker dan de voormalige oplossing, waarbij je met je normale account moest uitloggen van 1Password om de lokaal opgeslagen data te wissen. Vervolgens logde je in op een speciaal reisaccount, die je na aankomst weer wisselde. Met Travel Mode is het eenvoudiger geworden: je geeft aan welke kluizen veilig zijn om te reizen. Dit doe je via de weginterface van 1Password. Dit kost wel wat tijd om in te stellen.

1Password Travel Mode animatie

Goed beveiligd internationaal reizen
Volgens de ontwikkelaars van 1Password hebben ze de functie bedacht na het doorbladeren van het personeelshandboek van Basecamp, een bevriend bedrijf dat software maakt om projecten te plannen. Dit handboek adviseert dat medewerkers tijdens internationale reizen hun gegevens goed beveiligen. Niet alleen tegen hackers op vliegvelden, maar ook tegen autoriteiten die precies willen weten waarom jij in een bepaald land was.

Travel Mode is beschikbaar voor iedereen met een betaald account op 1Password. Dit kost $2,99 per maand voor een individueel account en $4,99 per maand voor een groep van vijf personen. Mensen die de app (al dan niet gratis) hebben gedownload voordat 1Password een maandelijks betaalmodel invoerde, kunnen er geen gebruik van maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2017, 8:15
Categorie Apps
Onderwerpen 1password, reizen, vakantie

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.