1password teams

1Password Teams officieel gestart: wachtwoorden beheren voor groepen

1Password Teams is officieel van start gegaan, na een betaperiode. Met de dienst kun je wachtwoorden beheren binnen teams en werkgroepen, waarbij je specifieke rollen kunt toewijzen.

Mensen die in teams werken kunnen vanaf nu officieel aan de slag met 1Password Teams. De teamfunctie werd 7 maanden lang als betaversie getest en is nu goed genoeg voor het algemene publiek. 1Password Teams is een dienst op abonnementsbasis, waarbij je met meerdere mensen en op meerdere apparaten wachtwoorden kunt beheren.


1password teams

1Password Teams officieel gestart

De dienst is beschikbaar op iOS, Mac en Android. Ondersteuning voor Windows volgt binnenkort. Met de dienst kun je binnen het toegewezen team wachtwoorden, documenten en data beveiligd uitwisselen. De informatie wordt daarbij voortdurend gesynchroniseerd en is voorzien van sterke encryptie. Dat maakt het veiliger dan het versturen van wachtwoorden via e-mail of sms.

1Password Teams kan handig zijn voor teams die bijvoorbeeld één bedrijfsaccount hebben voor dienstverleners zoals DHL of Google Analytics. Je kunt dan makkelijk de inloggegevens opzoeken en wachtwoorden wijzigen, zonder dat iedereen op de hoogte moet worden gebracht. De teamfunctie geeft je gedetailleerde controle over gebruikersrollen, het delen van een kluis en het intrekken van bevoegdheden. De beheerder van een team kan bijvoorbeeld ervoor kiezen dat een wachtwoordenkluis alleen read-only is. Ook is het mogelijk om teamgenoten te laten inloggen, zonder dat ze het wachtwoord te zien krijgen.

Wachtwoord resetten
Bij wachtwoorddiensten zoals 1Password is het cruciaal dat je je master password onthoudt, het wachtwoord waarmee je inlogt op de dienst zelf. Mocht een van de teamleden toch het wachtwoord kwijt zijn, dan is er geen man (of vrouw) overboord. De beheerder kan het wachtwoord resetten. De Watchtower-dienst van Agile Bits waarschuwt als er een hack, inbraakpoging of ander beveiligingsprobleem is gedetecteerd bij een website waar het team gebruik van maakt.

1Password Teams is op twee manieren af te sluiten. Het Standard-pakket kost $3,99 per gebruiker per maand en biedt onbeperkt toegang tot alle apps van 1Password, inclusief 1GB online opslag per persoon en een historie van 30 dagen. Die historie is nodig om activiteiten terug te draaien als je bijvoorbeeld een wachtwoord per ongeluk hebt gewist. Het duurdere Pro-plan kost $11,99 per maand en bevat 5GB online opslag, plus onbeperkte historie. Bovendien kun je groepen op maat aanmaken. De genoemde prijzen gelden wanneer je meteen een jaarabonnmenet afsluit. Bij het Pro-pakket komt nog de mogelijkheid om speciale rollen toe te wijzen en een activiteitenlogboek bij te houden. Snelle beslissers die voor eind juni een pakket afsluiten krijgen extra korting.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2016, 13:03
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen 1password, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.