T-Mobile nieuwe tarieven

T-Mobile wijzigt onbeperkte bundel na vragen van ACM

T-Mobile gaat de onlangs aangekondigde onbeperkte bundel aanpassen: er komt geen lagere videokwaliteit en je mag onbeperkt tethering gebruiken.

T-Mobile heeft de onlangs aangekondigde ‘onbeperkte’ bundel aangepast. De provider gaat meerdere voorwaarden van de bundel wijzigen. Er komt geen verlaging van de videokwaliteit en je kunt zonder beperking gebruik maken van tethering op laptops en desktops.

T-Mobile nieuwe tarieven

T-Mobile was van plan om op voorhand beperkingen te stellen aan de onbeperkte bundel, om congestie op het mobiele netwerk te voorkomen. Daar zien ze na vragen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) van af. De plannen riepen vragen op bij de politiek en de ACM, omdat het mogelijk in strijd was met de netneutraliteitsregels, die moeten voorkomen dat verschillende soorten internetverkeer op verschillende manieren worden behandeld.

T-Mobile was van plan om de videokwaliteit terug te schroeven, waarbij gebruik zou worden gemaakt van een speciale detectiemethode waarbij de privacy van de gebruikers niet in gevaar kwam. Ook wilde de provider aan de hand van het IMEI-nummer kijken of de simkaart wel in combinatie met een smartphone of tablet werd gebruikt. Voor gebruik op laptops zou een datalimiet gaan gelden van 20GB per maand, terwijl je op mobiele apparaten onbeperkt kunt internetten. Nog vóór de introductie op 6 juni zijn de voorwaarden van de bundel nu aangepast. Wel zegt T-Mobile dat ze in de toekomst stappen willen ondernemen om de kwaliteit van het netwerk te kunnen blijven garanderen. Het is voor providers toegestaan om maatregelen te nemen, als er inderdaad een risico op verstopping ontstaat. Maar bij de nieuwe databundel van T-Mobile was dat nog niet bewezen.

De bundel houdt in dat je €90 per maand betaalt voor onbeperkte data. Om dit abonnement af te kunnen sluiten moet je wel voor €10 een basisabonnement nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2016, 13:50
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.