Tour de France Femmes

Tour de France Femmes 2023 live kijken op iPhone, iPad en Apple TV

De Tour de France Femmes volg je vanaf 23 juli op je iPhone en iPad. Via video's, nieuws en info over de wielrensters blijf je op de hoogte van het klassement en alle ontwikkelingen tot de finish op 30 juli.

Tour de France Femmes kijken

Nu de mannen over de streep zijn is het tijd voor de ronde van Frankrijk voor vrouwen. De Tour de France Femmes is een etappekoers waar je van zondag 23 juli 2023 tot en met zondag 30 juli 2023 naar kunt kijken. Maak het allemaal mee! Dit zijn de leukste en beste apps om de Tour de France Femmes live mee te maken en te volgen – ook vanaf je vakantieadres!

Programma Tour de France Femmes 2023

De tweede editie van de Tour de France Femmes vindt plaats in de laatste week van juli. Het is de 21e race op de UCI Women’s World Tour-kalender van 2023 en is voor de vrouwelijke wielrenners net zo belangrijk als de Ronde van Frankrijk voor mannen. Een week lang kun je aan het scherm geplakt zitten om alle ontwikkelingen te volgen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In totaal doen er 22 teams mee, elk met 7 rensters. Tijdens de vorige editie waren het nog 6 rensters per ploeg. Alle 15 UCI Women’s WorldTeams doen automatisch mee, aangevuld met nog eens 7 andere teams. In totaal doen er 154 rensters mee, waaronder 26 Nederlandse vrouwen. Winnaar Annemiek van Vleuten (Movistar) zal proberen haar titel te verdedigen. Ook is onze blik gericht op de Nederlandse vrouwen Demi Vollering (SD Worx), Lorena Wiebes (SD Worx) en Anouska Koster (Jumbo-Visma).

Etappe Datum Start Finish Afstand
1 23 juli Clermont-Ferrand Clermont-Ferrand 124 km
2 24 juli Clermont-Ferrand Mauriac 148 km
3 25 juli Collonges-la-Rouge Montignac-Lascaux 147 km
4 26 juli Cahors Rodez 177 km
5 27 juli Onet-le-Château Albi 126 km
6 28 juli Albi Blagnac 122 km
7 29 juli Lannemezan Tourmalet 90 km
8 30 juli Pau Pau 22 km

Tour de France Femmes 2023

Tour de France Femmes thuis live kijken op iPhone, iPad en Apple TV

Je hebt meerdere opties om naar de Tour de France Femmes te kijken. Thuis in Nederland kijk je via de NOS-app of via Eurosport 1 in de Eurosport-app of je tv-aanbieder. Daarnaast kun je terugkijken via de NPO-app of NLZIET.

NOS: Tour de France Femmes kijken in Nederland

Je hebt twee opties om de Tour de France voor vrouwen in Nederland te kijken. Via NOS kijk je live naar beelden van de Tour de France Femmes. Net als vorig jaar zijn er de volledige etappes te zien. In alle sportjournaals zijn samenvattingen te zien. Heb je geen tv-abonnement, dan sluit je dit af via NLZIET. Je kunt dit 14 dagen gratis proberen, dus lang genoeg om het hele sportevenement uit te kijken.

Sporza: Tour de France Femmes in België

Net als de NOS kun je als Vlaming via Sporza het liveverslag zien van de spannendste momenten van de etappe, natuurlijk voorzien van deskundig commentaar. Gebruik hiervoor de Sporza-app of de zenders/apps van je tv-aanbieder.

Eurosport: Tour de France Femmes kijken in Europa

Een andere optie is om te kijken via Eurosport 1. Je kunt dit kijken via je tv-aanbieder als je een abonnement hebt. Ook kun je kijken via de app van Eurosport of via Discovery+. Je kunt je op Discovery+ abonneren via deze link of je kunt het als add-on kanaal toevoegen via Amazon Prime Video.

 
 

Je vindt Eurosport 1 op de volgende kanalen bij je tv-aanbieder:

  • Ziggo: kanaal 20
  • KPN: kanaal 35
  • XS4ALL: kanaal 35
  • Delta: kanaal 32
  • Caiway: kanaal 20
  • Kabeltex: kanaal 41
  • TELE2: kanaal 38
  • Kabelnoord: kanaal 300
  • T-Mobile thuis: kanaal 131
  • Fiber: kanaal 131

Global Cycling Network: Tour de Femmes kijken wereldwijd

Mocht je niet genoeg hebben aan de genoemde aanbieders (Discovery+) dan zou je ook kunnen kijken via Global Cycling Network. Via deze dienst kijk je de Tour de France Femmes live, maar daarnaast zijn er ook analyses en andere interessante uitzendingen. Dit kan echter alleen met een betaald abonnement en je krijgt geen Nederlands commentaar.

Check onze lijst van de beste televisieapps voor iPhone en iPad en apps voor televisiekijken op de Apple TV.

Bekijk ook

Televisiekijken op de Apple TV: dit zijn de mogelijkheden

Wil je televisiekijken met je Apple TV? Dat kan! Sommige apps zijn beschikbaar op de Apple TV zelf, terwijl je voor andere apps gebruik moet maken van AirPlay. Wat zijn de mogelijkheden voor televisiekijken op de Apple TV? Je leest het hier!


Tour de France Femmes op vakantie volgen

Ook op vakantie kun je op je iPhone en iPad naar de uitzendingen van de nationale omroepen kijken, dus via de NOS en VRT. In het buitenland zul je wellicht gebruik moeten maken van een VPN-app zoals NordVPN. Die kan de indruk te wekken dat je toch vanuit Nederland of België kijkt en is vooral nuttig voor buiten Europa. We schreven eerder al een uitgebreide test van VPN-apps op iPhone en iPad. Let er bij het kiezen van een app op dat ‘ie Nederlandse of Belgische servers ondersteunt.

Bekijk ook

Dit zijn de beste VPN-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste VPN-apps voor iPhone en iPad? Waar moet je op letten, welke zijn gratis en welke zijn extra veilig? We hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet.


Officiële Tour de France-app

De officiële app van de Tour de France besteedde vorige jaar nog helemaal geen aandacht aan de vrouwentour, maar doet dat nu wel! Je kunt live tracking en live data bekijken, zodat je weet of er belangrijke momenten zijn.