Belkin screenprotector voor iPhone XR

De beste screenprotectors voor iPhone XR: voorkom krasjes!

Van kunststof of glas

Wil je geen krasjes op het scherm van je iPhone XR? Een screenprotector zorgt ervoor dat je scherm er ook na een jaar gebruik nog als nieuw uit ziet. In deze gids vind je enkele goede iPhone XR screenprotectors.

iPhone XR screenprotector: waarom?

Je wilt je nieuwe iPhone natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Een kras is zo gebeurd. Dit kun je voorkomen met een screenprotector op de iPhone XR, waarbij je kunt kiezen uit kunststof folie en glas. Het belangrijkste verschil is dat een kunststof folie voorkomt dat er krassen op het scherm komen. Een glazen screenprotector kan ook bij stoten de eerste klap opvangen. Natuurlijk moet je nog steeds niet je iPhone XR laten vallen, maar als het gebeurt is de kans net wat kleiner dat ook het onderliggende scherm kapot gaat. Dat komt omdat zo’n glazen screenprotector meestal bestaat uit meerdere lagen, waaronder eentje van gehard glas. Je kunt zo’n screenprotector ook gemakkelijker vervangen dan het complete scherm van je iPhone.

Een screenprotector kan ook in andere situaties van pas komen: is je iPhone-scherm kapot gevallen en kun je niet meteen laten repareren? Dan kun je een goedkope screenprotector eroverheen plakken om te voorkomen dat er stukjes glas losraken. Hieronder bespreken we verschillende iPhone XR screenprotectors, zodat je precies kunt vinden wat je zoekt.

Belkin iPhone XR Screenprotector Tempered Glass

De Tempered Glass screenprotector loopt door tot de afgeronde randen van het iPhone XR-scherm. Met het Easy Align-frame kun je de screenprotector heel nauwkeurig aanbrengen, zonder luchtbellen. Doe je dat liever niet? Dan kun je ook bij veel APR’s of de Apple Store er eentje laten aanbrengen door het personeel.

Bekijk de Belkin iPhone XR Screenprotector: 20 euro (ook bij Amac)

Belkin screenprotector voor iPhone XR

Belkin InvisiGlass screenprotector voor iPhone XR

De Belkin InvisiGlass Ultra is een glazen screenprotector, gemaakt van ultradun aluminosilicaatglas, dat chemisch is gehard door een Ion-Exchange-proces. Je kunt het scherm goed blijven zien, terwijl je iPhone XR-scherm veel beter beschermd is tegen stoten en vallen. Het is getest met harde metalen objecten zoals sleutels en munten. Laat het aanbrengen door Apple of gebruik de EasyAlign-sticker om de folie zelf aan te brengen.

Bekijk de Belkin InvisiGlass screenprotector voor iPhone XR: 35 euro

Belkin Invisiglass iPhone XR screenprotector

Otterbox Clearly glazen screenprotector voor iPhone XR

Heb je een Otterbox iPhone XR hoesje, dan kun je die combineren met deze screenprotector van glas. Gemaakt van dubbel glas en toch flinterdun, zodat je alles op het scherm goed kunt aflezen. Volgens de fabrikant is het bovendien gemakkelijk op te plakken met de meegeleverde gereedschappen. Ook verkrijgbaar in dubbelpak voor 45 euro.

Bekijk de tterbox Clearly glazen screenprotector voor iPhone XR: 25 euro

Otterbox glas screenprotector voor iPhone XR

InvisibleShield iPhone XR screenprotectors

Bij deze fabrikant heb je keuze uit meerdere screenprotectors voor de iPhone XR. Ze variëren in prijs van de InvisibleShield HD Ultra van plastic (25 euro) tot de InvisibleShield Curved Glass (40 euro) en alles er tussenin. InvisibleShield heeft zelfs Full Body-bescherming: een folie die zowel de voor- als achterkant beschermt. Daarnaast is er een VisionGuard-folie die blauw licht filtert. Of misschien zoek je een privacyfolie die voorkomt dat anderen op je scherm kunnen meelezen? Keuze genoeg dus bij deze fabrikant.

Bekijk de InvisibleShield iPhone XR screenprotectors: vanaf 25 euro

InvisibleShield Screenprotectore iPhone XR

Azuri screenprotectors voor iPhone XR

Ook bij Azuri vind je diverse screenprotectors. De goedkoopste optie is kunststof: 2 stuks voor 15 euro. Dit loopt op naar 30 euro voor een curved screenprotector van glas. Verder heb je bij Azuri de keuze uit iPhone XR-screenprotectors met zwarte rand of volledig transparant. De meeste zijn gemaakt van gehard glas.

Bekijk de Azuri screenprotectors voor iPhone XR: vanaf 15 euro (ook met Bol.com)

Azuri screenprotector voor iPhone XR

Tech21 Impact Shield screenprotector voor iPhone XR

Tech21 is een bekend merk voor hoesjes, maar ze hebben ook screenprotectors. Deze Impact Shield-folie is weliswaar gemaakt van kunststof, maar heeft toch iets bijzonders. De Self Heal-Functie zorgt ervoor dat dagelijkse krasjes vanzelf verdwijnen. En er is gebruik gemaakt van BulletShield, dat voor kogelwerend glas wordt gebruikt. Dit beschermt je iPhone XR tegen krassen van sleutels. Je kunt het in combinatie met een Tech21-hoesje gebruiken, maar dat hoeft niet.

Bekijk de Tech21 Impact Shield screenprotector voor iPhone XR: 30 euro

Tech21 screenprotector iPhone XR

Zoek je ook nog een bijpassend iPhone XR hoesje? We hebben een round-up gemaakt van beschermhoesjes die nu al verkrijgbaar zijn. En heb je nog geen iPhone XR? Kijk dan wat een losse iPhone XR kost of oriënteer je op de iPhone XR abonnementen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Accessoires
Onderwerpen iPhone XR, screenprotector