Wolfram Flight Information Reference App: realtime vliegtuiginformatie op je iPhone

De Wolfram Flight Information Reference App is een app die laat zien welke vliegtuigen over je hoofd vliegen.

wolfram flight infoSinds een week biedt Wolfram Alpha informatie over vliegtuigen aan via de website. Nu is er ook een iOS-app, waarmee je kunt zien welke vliegtuigen over je hoofd vliegen. De app toont realtime vluchtgegevens over arriverende en vertrekkende vliegtuigen wereldwijd, op voorwaarde dat ze starten of landen in de VS. Ook zie je de geplande en werkelijke vertrek- en landingstijden van vliegtuigen. Heb je een geliefde die gaat reizen, dan kun je gedetailleerde informatie over de vlucht opvragen, zoals type vliegtuig, kruissnelheid en maximale hoogte.

Je kunt vanaf elke locatie zien welke vluchten er over je hoofd vliegen. Maar de app gaat nog een stap verder. Heb je je vlucht gemist, dan kun je alternatieve vluchten naar een bepaalde bestemming opvragen. Deze functie kijkt 24 uur vooruit. Ook kun je statistieken over vluchten bekijken, zoals gemiddelde vertraging en accuraatheid van bepaalde vliegmaatschappijen. Wil je zo snel mogelijk naar een warm land, dan kun je met de app de dichtstbijzijnde luchthaven opzoeken en op een kaart bekijken. De app bevat verder gedetailleerde gegevens over de luchthavens zelf, zoals aantal start- en landingsbanen, lokale tijd, vluchten in de komende 24 uur en weerscondities.

Je kunt vooraf ook kijken hoe het weer op de luchthaven van vertrek en aankomst is. Om de informatie op te vragen kun je namen of de gangbare codes voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen gebruiken. Wolfram Flight Information Reference App is ongemerkt al de 27e app van de gespecialiseerde zoekmachine Wolfram Alpha. Eerder verschenen (betaalde) apps over financiën, statistiek, Amerikaanse presidenten, muziektheorie en andere kennisonderwerpen. Meest bekend is de Wolfram Alpha-app, die ooit voor een paar tientjes in de App Store stond maar nu voor de redelijke prijs van €2,39 te koop is.

Downloaden: Wolfram Flight Information Reference App (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 12:33
Categorie Reizen
Onderwerp vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.