Mobypicture: nieuwe iPhone-app van Nederlandse foto-uploaddienst

De Nederlandse image uploading service Mobypicture heeft een nieuwe app uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Je kan er audio, video en foto's mee uploaden naar Twitter, Facebook, Hyves en NUfoto.

Mobypicture iPhone iPod touchDe Nederlandse fotodienst Mobypicture heeft vanochtend een gloednieuwe eigen applicatie voor de iPhone uitgebracht. Met de vernieuwde app kan je afbeeldingen, video’s en audiobestanden publiceren op talloze sociale netwerken en websites. Nieuw ten opzichte van de eerder verkrijgbare app, is dat Mobypicture nadrukkelijker een intern sociaal netwerk op poten heeft gezet binnen de app. Zo kan je de laatste uploads van Mobypicture-vrienden zien. Ook zie je op Mobypicture populaire onderwerpen.

Vooraanstaand is Mobypicture echter nog steeds vooral een applicatie waar vanuit je foto’s, video’s en ook audiobestanden uploadt naar diensten die je aan de Mobypicture koppelt. Dat kan je helaas en een tikkeltje onbegrijpelijk (Mobypicture is immers vooral handig voor de mobiele telefoon) niet vanuit de applicatie doen, maar de accounts dien je op de website te koppelen. Met de dienst kun je nieuwe bestanden uploaden op onder andere Twitter, Facebook, YouTube, Tumblr, Blogger, WordPress, Flickr, Foursquare, Vimeo en het even Nederlandse Hyves en NUfoto.

Zodra je op de blauwe walvisknop in het midden drukt, maak je eerst een keuze wat voor ‘n type bestand je wilt uploaden. Bij foto of video kom je daarna automatisch in de camerastand van de iPhone terecht. Met de knop linksonder kun je bestanden uit je fotoalbum plukken. Bij het uploaden van een bestand geef je met de knop Services net boven het toetsenbord aan op welke netwerken het gepubliceerd moet worden. Als je een foto uploadt moet je YouTube daarbij overigens aanklikken op het uit te zetten. Raar dat dat niet vanzelf gaat.

Bij het uploaden van elk type multimedia, kan je een begeleidende tekst schrijven. Wij publiceren een testfoto en voorzien die van een tekst. We besluiten deze foto alleen op Twitter te delen, maar zien vervolgens alleen de link naar de foto op Twitter terug als nieuwe tweet. De tekst ontbreekt dus. En dat niet alleen; de tekst ontbreekt óók op de webpagina van de foto zelf waar de tweet naar linkt. Als het aan de app ligt, lijkt het wel alsof we de foto niet verstuurd hebben. We zien hem niet verschijnen in het tabblad Stream en zien hem ook niet verschijnen op onze profielpagina in de app.

De laatste uploads die mensen die je volgt doen met Mobypicture, moeten zichtbaar worden op het tabblad Stream. De naastgelegen tab Activity toont onder andere reacties op je foto’s. Mobypicture maakt gebruik van Friends en Followers. Je kan mensen followen door Mobypicture-gebruikers te vinden in je Twitter- en Facebook-netwerk. Als mensen jou ook volgen, word je vrienden van elkaar. Het tabblad Explore verdient een aparte melding. Daar vind je Mobypicture-foto’s op de kaart en de ‘trending topics’ op de dienst zelf.

Mobypicture heeft een leuke nieuwe app neergezet die naast een uploaddienst ook een nieuw sociaal netwerk op poten zet. Het meest cruciale aspect van Mobypicture echter, het uploaden van een bestand, gaat bij ons herhaaldelijk niet als gewenst. Daarnaast blijft ook de Stream van uploads van anderen angstvallig leeg. Het lijkt erop dat er nog even gesleuteld moet worden aan deze nieuwe applicatie van Mobypicture.

Downloaden: Mobypicture (gratis)

Let op: Mobypicture is een volledig nieuwe applicatie voor de iPhone. Als je de oude iPhone-app had, zul je dus geen update in de App Store aantreffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 14:06
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.