Voor het eerst betaalde Nederlands boeken in iBookstore

In de iBookstore zijn voor het eerst Nederlandse boeken en betaalde boeken te vinden. Eén boek is er al wel: Rechteloos van David Baldacci. Ook zijn er Duitse en Engelse boeken verkrijgbaar, maar het aanbod is nog beperkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rechteloos-baldacciOp iPhoneclub vertelden we eerder vanavond dat de voorwaarden van iTunes zijn gewijzigd. We noemden daarbij ook het verschijnen van lokale boeken in de Zwitserse iBookstore. In de Nederlandse iBookstore blijkt echter ook iets veranderd: er zijn voor het eerst betaalde boeken te vinden. Niet langer zit je vast aan de sprookjes van Grimm en boeken uit de vorige eeuw zoals ‘Alleen op de Wereld’, je kunt ook de geautoriseerde biografie van Steve Jobs in pre-order bestellen en boeken van bestsellerauteurs als Stephen King en Dan Brown aanschaffen.

Erg veel keuze is er nog niet en als je zoekt op een Nederlandse auteur zoals Simone van der Vlugt vind je voorlopig alleen Duitstalige boeken. Zoek je een boek van Kluun, dan kun je de Engelstalige ‘The Widower’ lezen voor €9,99. En grote namen zoals Harry Mulisch zijn helemaal nog niet te vinden. Toch zijn er ook al wel een paar Nederlandstalige boeken te vinden, zoals Rechteloos van David Baldacci. Je moet de iBookstore-app installeren om de boeken te kunnen zien.

walter-isaacson-biografie-steve-jobs

Update: In iTunes Connect, het back-endsysteem voor ontwikkelaars, is te zien in welke nieuwe landen de iBookstore beschikbaar komt. Hieronder vallen Nederland, België, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Griekenland, Italië, Polen, Portugal, Zwitserland enzovoort. In totaal gaat het om 25 Europese landen.

ibookstore-betaalde-boeken

Meer info: iPhoneclub

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 8:13
Categorie Boeken
Onderwerpen boeken, ebook, facebook, hoesje, ibooks, multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.