Nederlandse betaalde boeken voor het eerst in iBookstore

In de iBookstore zijn voor het eerst betaalde boeken te vinden, waaronder een aantal Nederlandstalige. Boeken van bestseller-auteurs zoals Dan Brown, Stephen King en David Baldacci zijn te koop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

rechteloos-baldacciIn de iBookstore zijn voor het eerst Nederlandse boeken te vinden. Eerder vanavond kon je lezen dat de voorwaarden van iTunes zijn gewijzigd. We noemden toen ook met verschijnen van lokale boeken in de Zwitserse iBookstore. Inmiddels zijn er ook betalde boeken in de Nederlandse iBookstore gevonden. Je zit niet langer vast aan de sprookjes van Grimm en ‘Alleen op de Wereld’ maar je kunt ook de geautoriseerde biografie van Steve Jobs in pre-order bestellen en boeken van bestsellerauteurs als Stephen King en Dan Brown aanschaffen. Erg veel keuze is er nog niet uit Nederlandse boeken, maar wie in de top 10 van bestverkochte boeken kijkt, treft onder andere Rechteloos van David Baldacci aan. Je moet de app iBooks installeren om de boeken te kunnen zien.


Als je door de lijst met auteurs bladert, zie je nog steeds namen van mensen die al decennia geleden (of langer) zijn overleden en waarvan de auteursrechten zijn vervallen. Bladeren door de hitlijsten en de categorieën levert ook nog niet veel Nederlandse betaalde boeken op.

Update: In iTunes Connect, het back-endsysteem voor ontwikkelaars, is te zien in welke nieuwe landen de iBookstore beschikbaar komt. Hieronder vallen Nederland, België, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Griekenland, Italië, Polen, Portugal, Zwitserland enzovoort. In totaal gaat het om 25 Europese landen.

walter-isaacson-biografie-steve-jobs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 13:28
Categorie Boeken
Onderwerpen boeken, ibooks
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.