Portfolio voor iPad: draagbaar portfolio voor fotografen en fotomodellen

Portfolio is een app waarmee je als fotograaf of model een portfolio van je werk op de iPad kunt tonen. Je kunt de foto's, video's en PDF-bestanden verdelen over meerdere galerijen, waarna je ze als diashow kunt afspelen.

portfolio-ipadBen je fotograaf of model, dan ken je het belang van een portfolio: een map waarmee je potentiële opdrachtgevers de mogelijkheden kunt laten zien. Tot nu toe had zo’n portfolio vaak de vorm van een fysieke map of een website met plaatjes. Apps zoals Xtrafolio en Portfolio voor de iPad combineren die twee met een digitaal portfolio dat je daadwerkelijk onder de arm kunt meenemen. Portfolio kreeg onlangs een update, waarbij AirPlay is toegevoegd en een problemen zijn opgelost. Portfolio kan foto’s, video’s en PDF-bestanden bevatten, geeft je de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen en is makkelijk in gebruik. Er zijn allerlei opties om het portfolio aan jouw eigen stijl aan te passen, logo’s toe te voegen en huisstijlkleuren in te voegen. Je kunt kiezen of je je portfolio staand (portret) of liggend (landschap) wilt gebruiken.

portfolio-app-ipadBen je op bezoek bij een opdrachtgever, dan kun je de iPad ook op een groter scherm aansluiten of via AirPlay de beelden streamen naar een groot scherm. Voor beginnende gebruikers is Portfolio makkelijk in gebruik: je uploadt een paar foto’s in een album en bent klaar. Als je verder kijkt, ontdek je dat er nog veel meer mogelijk is. Foto’s en ander materiaal haal je binnen via een URL, via Dropbox, de desktop of een dienst om bestanden te delen. Vervolgens maak je meerdere galerijen aan, die je als diashow kunt afspelen. Omdat je misschien niet wilt dat je collectie naaktfoto’s zomaar te bekijken zijn, kun je elke galerij afschermen met een wachtwoord. Daarnaast is er een hoofdwachtwoord voor toegang tot de gehele app. Je kunt twee foto’s naast elkaar tonen om te vergelijken. Of je kunt dubbeltappen op een foto om een vergrote versie van een foto met maximale resolutie van 2048 x 2048 pixels te zien. Portfolio is een paar euro goedkoper dan z’n grootste concurrent, Xtrafolio (€13,99).

Downloaden: Portfolio (€11,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 21:09
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotografie, Internet, portfolio, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.