Apps met vegetarische recepten

De beste apps met vegetarische recepten: eet minder vlees!

Een dag zonder vlees: heb jij het al eens geprobeerd? Er zijn genoeg recepten te vinden waarmee je geen moment vlees zult missen. Wij hebben een aantal apps voor je op een rij gezet waar je inspiratie vandaan kunt halen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eigenlijk is het heel gemakkelijk om eens wat vaker te kiezen voor een plantaardig gerecht. Door minder vlees te eten worden er niet alleen minder dieren geslacht, maar wordt er ook minder CO₂ uitgestoten en minder water verbruikt. Doe jij ook mee met Wereld Vegetarisme Dag of ben je gewoon op zoek naar nieuwe inspiratie voor in de keuken? Wij hebben een aantal handige apps met veganistische en vegetarische recepten op een rij gezet!

Happy cow

Wanneer je buiten de deur wilt eten, heb je geen zin om eindeloos door de stad te lopen en het menu van elk restaurant bekijken. De website Happycow.net heeft de oplossing voor je. Je kunt hier makkelijk zoeken naar vegetarische of veganistische restaurants. Ze hebben ook een app die je kunt installeren.

Je geeft eerst aan of je op zoek bent naar een vegetarisch, veganistisch of vega-vriendelijk restaurant. Vervolgens kun je nog kiezen of je een restaurant in jouw directe omgeving of in een andere plaats wilt zoeken. Je krijgt op een kaart of in een lijst alle restaurants te zien. Ze zijn voorzien van kleurtjes die aangeven om welk type restaurant het gaat. Je kunt restaurants vinden over de hele wereld, dus ook wanneer je in het buitenland bent is het een handige app om bij je te hebben. Ook kun je in deze app zoeken op biologische winkels. HappyCow bevat veel meer handige functies, dus het is echt een aanrader.

Forks

Forks bevat meer dan 600 recepten met slechts plantaardige ingrediënten, samengesteld door meer dan 50 chefs. Iedere week worden nieuwe recepten toegevoegd. Je kunt recepten zoeken, opslaan en ingrediënten toevoegen aan een boodschappenlijst. De app werkt in het Engels en is vooral bedoeld voor de Amerikaanse veganist. Het kan daarom gebeuren dat sommige ingrediënten niet goed verkrijgbaar zijn in Nederland. Naast recepten vind je ook tips voor een veganistische levensstijl.

Oh She Glows

Alleen al door het kijken naar de foto’s in deze app loopt het water je in de mond. De recepten in deze app zijn allemaal veganistisch, dus ook zonder dierlijke producten als melk en eieren. Net als in de meeste receptenapps, kun je hier ook je favoriete recepten opslaan waardoor je ze makkelijk terug kunt vinden. De app is makkelijk te gebruiken tijdens het koken. In de kookstand blijft hij namelijk actief. Je hoeft dus niet bang te zijn voor vieze vingers op je iPhone of iPad.

Soosee

Natuurlijk weet je wel dat er in een banaan of appel geen dierlijke producten zitten. Maar van producten die uit een potje of blik komen is het vaak wat lastiger in te schatten. Dan komt de Soosee-app goed van pas. Je kunt hiermee makkelijk kijken of producten veganistisch zijn. Je hoeft hiervoor alleen maar het label te scannen en de app laat zien of het product geschikt is. Er komt ook bij te staan welke ingrediënten vegan zijn en welke dit niet zijn. Ook in het buitenland kom je uit de voeten, want de app spreekt bijna 20 talen.

Vegan Vibes

De Vegan Vibes app draagt dezelfde naam als het boek van diëtist Lisa Steltenpool. Uiteraard bevat de app allerlei originele recepten voor je ontbijt, lunch, avondeten en toetje. Daarnaast vind je ook allerlei tips en artikelen over veganistisch eten. Je kunt Vegan Vibes gratis proberen, maar met een abonnement haal je er alles uit. Het kost nog geen tien euro per jaar.

Meer apps met vegetarische recepten

Hieronder vind je andere handige apps voor vegetarische recepten.

  • KiesIkGezond? (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Een app om te kijken welke producten gezonder zijn om te eten. Wedden dat groente gezonder uit de bus komt dan een frikandel?
  • Het Fotokookboek (gratis, iPhone + IAP, iOS 13.0+) - Voor een paar euro koop je een bundel met 60 vegetarische recepten, die je stapsgewijs kunt uitvoeren.
  • Albert Heijn supermarkt (gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Ook de app van Albert Heijn helpt je met vegetarisch eten. Met de zoekfunctie kun je makkelijk alle vegetarische recepten vinden. En wat handig is, is dat je ze direct aan je boodschappenlijstje toe kunt voegen zodat je niets kunt vergeten tijdens het boodschappen doen.

Ben je geen vegetariër of veganist, maar heb je wel bijzondere eetwensen of een voedselallergie? Check dan onze gids met handige apps voor speciale eetwensen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.