Handige apps voor vegetariërs #weekzondervlees

De Nationale Week Zonder Vlees is gister van start gegaan, een week waarin je geen vlees eet om op die manier bewust te worden van het positieve effect van minder vlees eten. Heb je moeite met recepten vinden? Wij hebben een aantal apps voor je op een rij gezet waar je inspiratie vandaan kunt halen.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

De eerste Nationale Week Zonder Vlees is gestart. Het is een initiatief om mensen bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten. Ze willen laten zien hoe makkelijk het is om dag vlees of vis te laten staan en te kiezen voor een plantaardig gerecht. Door het minder eten van vlees worden er niet alleen minder dieren geslacht, maar wordt er ook minder CO2 uitgestoten en wordt er minder water gebruikt. Doe jij ook mee met de Nationale Week Zonder Vlees of ben je gewoon op zoek naar nieuwe inspiratie voor in de keuken? Wij hebben een aantal handige apps voor vegetariërs op een rij gezet.

Apps voor vegetariërs

Oh She Glows

Alleen al door het kijken naar de foto’s in deze app loopt het water je in de mond. De recepten in deze app zijn allemaal veganistisch, dus ook zonder dierlijke producten als melk en eieren. Net als in de meeste receptenapps, kun je hier ook je favoriete recepten opslaan waardoor je ze makkelijk terug kunt vinden. De app is ook makkelijk te gebruiken tijdens het koken, deze blijft namelijk actief. Je hoeft dus niet bang te zijn voor vieze vingers op je iPhone of iPad.

Happy cow

Wanneer je buiten de deur wilt eten heb je geen zin om eindeloos door de stad te lopen en het menu van elk restaurant bekijken. De website Happycow.net heeft de oplossing voor je. Je kunt hier makkelijk zoeken naar vegetarische of veganistische restaurants. Ze hebben ook een app voor je. Je geeft eerst aan of je op zoek bent naar een vegetarisch, veganistisch of vega-vriendelijk restaurant. Vervolgens kun je nog kiezen of je een restaurant in jouw directe omgeving of in een andere plaats wilt zoeken. Je krijgt op een kaart of in een lijst alle restaurants te zien. Ze zijn voorzien van kleurtjes die aangeven om welk type restaurant het gaat. Je kunt restaurants vinden over de hele wereld, dus ook wanneer je in het buitenland bent is het een handige app om bij je te hebben. Ook kun je in deze app zoeken op biologische winkels.

Is It Vegan

Natuurlijk weet je wel dat er in een banaan of appel geen dierlijke producten zitten. Maar van producten die uit een potje of blik komen is het vaak wat lastiger in te schatten. Dan komt de Is It Vegan-app goed van pas. Je kunt hiermee makkelijk kijken of producten vegan zijn. Je hoeft hiervoor alleen maar de barcode te scannen en de meter laat zien of het product Vegan is. Ook zit er een zoekfunctie op waarmee je naar producten of ingrediënten kunt zoeken en kunt zien of deze vegan zijn. Er komt ook bij te staan welke ingrediënten vegan zijn en welke dit niet zijn.

Healthy Recipes – SparkRecipes

Spark Recipes is een uitgebreide app waar je veel recepten kunt vinden. Wanneer je op zoek bent naar een vegetarisch recept kun je dit in de zoekfunctie van de app. Je krijgt dan alleen de recepten zonder vlees te zien. Een leuke extra aan de app is dat je met je telefoon kunt schudden om een random recept te krijgen. Handig voor wanneer je echt niet weet wat je moet koken.

Uit Paulines keuken

Foodblogger Pauline zorgt ervoor dat je altijd iets gezonds op tafel zet en in haar app heeft ze alle vegetarische recepten bij elkaar gezet waardoor je makkelijk gezonde recepten kunt kiezen zonder vlees. Heb je een account aangemaakt? Dan kun je de recepten ook opslaan om ze een andere keer te maken. Op deze manier hoef je niet elke keer de hele lijst door te scrollen, maar heb je alle lekkere recepten bij elkaar staan.

Meer leuke apps voor vegetariërs

  • Green Kitchen (€4,49, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Handige app wanneer je op zoek bent naar lekkere recepten op basis van planten. Ook handig wanneer je een keer een dagje geen vlees wil eten.
  • Appie van Albert Heijn Ook de Appie app van de Albert Heijn helpt je bij het vegetarisch eten. Met de zoekfunctie kun je makkelijk alle vegetarische recepten vinden. En wat handig is, is dat je ze direct aan je boodschappenlijstje toe kunt voegen zodat je niets kunt vergeten tijdens het boodschappen doen.
  • Vegan Amino for: Veganism (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Dit is een app waar je niet alleen recepten kunt vinden van andere vegetariërs en veganisten, maar je kunt hier ook in contact komen met hen. Het is een soort social media dat gericht is op vegetariërs en veganisten.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Dit is een vrij simpele app die je een heel aantal recepten geeft waar je inspiratie vandaan kunt halen. Een deel van de recepten is gratis te bekijken, maar voor een ander deel moet je betalen. De fotografie in deze app is om trek van te krijgen.
  • How to Cook Everything Veg (€10,99, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - De vegetarische variant van het beroemde kookboek van Mark Bittman. Bevat meer dan 2.000 recepten uit het originele boek, vandaar de wat hoge prijs.

Ben je geen vegetariër of veganist, maar heb je wel bijzondere eetwensen of een voedselallergie? Check dan onderstaand bericht met handige apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2018, 15:45
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen eten, recepten, voeding
Devices iPad, iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.