Twitter: ‘We veranderen Tweetdeck niet’

Het hoge woord is eruit: Twitter heeft Tweetdeck overgenomen voor ongeveer 50 miljoen dollar. Gisteren kondigde Twitter aan dat Tweetdeck 'zoals we het kennen' niet snel zal veranderen.

Tweetdeck-hoort-nu-bij-TwitterHet Tweetdeck-team behoort sinds gisteren officieel toe aan Twitter. De overnamedeal die Tweetdeck van Twitter maakt, werd dinsdag officieel beklonken voor bijna 50 miljoen dollar. Tweetdeck is nu bezig ‘te integreren in de Twitter-kudde’, schreef ze gisteren op haar blog. Tegelijk weet Readwriteweb te melden dat er geen grote veranderingen in het huidige Tweetdeck (voor de iPhone) op stapel zijn.

Woordvoerder Jodi Olsen van Twitter: “We blijven investeren in het Tweetdeck zoals je het kent en waar je van houdt. Facebook en Foursquare blijven ondersteund worden.” In een eigen blog werpt Twitter de nieuwe aankoop op als hét middel voor de zware Twitter-gebruiker.

“Tweetdeck is een geweldig voorbeeld van een onafhankelijke ontwikkelaar die instrumenten ontwierp voor Twitter’s ongelooflijk belangrijke power-users en zo bijdroeg aan de waarde van het sociale netwerk zelf.”

Tweetdeck heeft onlangs een totaal vernieuwde applicatie uitgebracht op de iPhone en iPod touch. De app bevat de typische donkere achtergrond van Tweetdeck, werkt erg snel en ondersteunt nog steeds de mogelijkheid om eigen schermen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan de resultaten van zoekopdrachten, een Twitter-list of alle mentions aan een bepaald account. We zijn erg enthousiast over de applicatie.

Benieuwd welke Twitter-applicatie het beste bij jouw gebruik past? Zie onze uitgebreide Twitter-test.

Downloaden: Tweetdeck (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 14:47
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, overname, tweetdeck, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.