Merriam-Webster: gratis Engels woordenboek op de iPad verschenen

Het bekende Engelstalige woordenboek Merriam Webster is nu op de iPad te gebruiken. De geoptimaliseerde versie bevat ook spraakherkenning en kan de uitspraak van woorden laten horen.

merriam webster ipadEen goed Engels woordenboek kan handig zijn als je veel met het buitenland moet communiceren. Een papieren woordenboek is echter een heel gesleep en de boeken zijn bovendien vrij duur. Het kan goedkoper, met de gratis woordenboek-app van Merriam-Webster. Dit bekende Engelstalige woordenboek heeft nu een officiële, voor de iPad geoptimaliseerde versie van het woordenboek uitgebracht, die ook nog eens helemaal gratis is.

De interface van de app is aangepast, zodat het volledige iPad-scherm optimaal kan worden benut. De belangrijkste nieuwe functie ten opzichte van de eerder verschenen iPhone-app is de bladerindex aan de linkerkant, waarmee je in liggende weergave makkelijker door de beschikbare termen kunt bladeren. Daardoor is de app ook geschikt om gewoon wat doorheen te bladeren en nieuwe Engelstalige woorden te ontdekken.

Met deze app kun je zoeken met je stem. Deze functionaliteit wordt geleverd door Nuance, een bedrijf waar Apple mogelijk ook mee in onderhandeling is voor spraakfunctionaliteit. Synoniemen en antoniemen (tegengestelde uitdrukkingen) worden ondersteund, er zitten gesproken woorden in zodat je de uitspraak kunt checken en er is een historie van eerder opgezochte woorden. Je zou je bijna verbazen waarom Merriam-Webster dit woordenboek gratis ter beschikking stelt. Ter compensatie zitten er wel reclamebanners onderin het scherm, die gelukkig niet teveel opvallen.

Downloaden: Merriam-Webster Dictionary HD (gratis)

merriam webster ipad woordenboek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 15:43
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen dictionary, engels, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.