Sparrow voor iOS opent nu linkjes in Google Chrome-browser

Sparrow voor iPhone en iPad kreeg vannacht een update. Linkjes openen in Chrome is voortaan standaard aanwezig. Ook is het gebruik van IMAP-accounts verbeterd.

sparrow-and-googleSparrow voor iOS heeft vannacht een kleine update gekregen. Sparrow is tegenwoordig eigendom van Google en die invloed blijkt meteen als je de lijst met vernieuwingen bekijkt. Het openen van webpagina’s in Google’s eigen webbrowser Chrome gaat aan kop. Helaas gaat Google de iPhone- en iPad-app niet verder ontwikkelen. De medewerkers van Sparrow zijn opgenomen in het Gmail-team en zullen hun ervaring inzetten om Gmail beter te maken. Met de Sparrow iOS-app kun je e-mail lezen van Gmail, Hotmail, Yahoo en aangepaste IMAP- en POP-accounts. Alle e-mailberichten komen terecht in een gezamenlijke inbox. De app is Nederlandstalig.

In de vernieuwde versie is ook de ondersteuning voor IMAP verbeter en de app gaat beter om met avatars. Toen het team van Sparrow in juli werd overgenomen door Google beloofden ze dat ze alleen nog bugfixes zouden doorvoeren. Aan die belofte hebben ze gehouden, maar ze hebben toch nog één (Google-vriendelijke) functie toegevoegd aan de app. Bij de Mac-app blijft het overigens ook niet bij bugfixes, want in Sparrow voor de Mac werd recent nog ondersteuning voor het retinascherm en het berichtencentrum van Mountain Lion toegevoegd. Google zelf voegde eerder deze maand de mogelijkheid om linkjes in Chrome te openen toe aan de Google+ app. Voor Google is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen de browser te laten gebruiken, ondanks de nadelen die het op iOS heeft. Zo kun je Chrome niet als standaardbrowser instellen en profiteer je niet van de snelheidsoptimalisaties die Safari wel heeft. Maar als je meerdere Google-apps hebt geïnstalleerd wordt het straks wel heel gemakkelijk om alles via Chrome af te handelen.

Downloaden: Sparrow (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 8:40
Categorie Productiviteit
Onderwerpen chrome, google, sparrow

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.