App Store in iOS 6 heeft nieuwe zoeklayout

Apple heeft een nieuwe zoeklayout geïntroduceerd in de App Store van iOS 6. Hierdoor worden resultaten voortaan getoond in schermvullende kaarten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store iOS 6 Chomp zoeklayoutApple heeft een aantal veranderingen gemaakt in de App Store van iOS 6. Hierdoor krijg je tijdens het zoeken naar apps voortaan de resultaten niet in een lijst te zien, maar in een aantal kaarten. Je veegt naar links en rechts om door de kaarten te navigeren. Apple heeft ook de Genius-functionaliteit en de Aankopen-pagina toegevoegd, die in de App Store van iOS 5 al te vinden zijn. iOS 6 bevindt zich op het moment nog in een bèta-fase. Hierdoor kunnen alleen ontwikkelaars gebruikmaken van de vernieuwe App Store en iTunes Store. Om de veranderingen te zien hoef je geen nieuwe versie van iOS 6 installeren.

Door de nieuwe zoekresultaten zie je niet langer meerdere apps op hetzelfde scherm. Hierdoor kan het een stuk meer gedoe zijn om snel de app te vinden waar je naar op zoek was, mits deze niet als bovenste zoekresultaat wordt getoond. Het lijkt er echter op dat Apple in de App Store nu een nieuw zoekalgoritme gebruikt, dat het makkelijker kan maken om een juiste app te vinden. Dit algoritme is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig van het door Apple overgenomen bedrijf Chomp. De iPhone-app van Chomp laat zoekresultaten op soortgelijke wijze zien als de vernieuwde App Store.

De nieuwe layout voor resultaten lijkt bij een aantal iOS 6-testers alleen te verschijnen wanneer ze op een suggestie drukken tijdens het zoeken. Typen ze een zoekterm en drukken ze op de blauwe knop, dan zou er nog steeds een lijst met resultaten verschijnen. Bij onze tests verschijnt de kaarten-layout echter ongeacht de zoekmethode.

In de iTunes-app kun je voortaan weer podcasts vinden. Een geopende podcast wordt automatisch geladen in Apple’s nieuwe Podcasts-app.

De App Store en iTunes zijn op de iPhone, iPad en iPod touch veranderd. De zoekresultaten op de iPad zijn wel iets anders: hierbij kun je zes apps tegelijkertijd zien. In onderstaande video kun je de vernieuwingen op de iPad bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 13:58
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, chomp, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.