Socialblend: alle grote sociale netwerken in één iPhone-app

Socialblend is een iPhone-app die de timelines van de sociale netwerken Twitter, Facebook, YouTube en Instagram handig bij elkaar gooit.

Socialblend iPhoneTwitter, Facebook, Instagram en YouTube. Waar haal je toch de tijd vandaan?! Als je jezelf ooit op die gedachte hebt betrapt, is het aardig om te kijken naar Socialblend. Dat is een nieuwe iPhone-app die je vooral even snel wil bijspijkeren als je even niet op de genoemde sociale netwerken bent geweest. De applicatie bepaalt voor jou welke berichten populair en relevant zijn en schotelt die overzichtelijk aan je voor.

Overzichtelijk en beperkt

Binnen een halve minuut heb je de vier sociale netwerken wel aan Socialblend gekoppeld, met Twitter en Facebook die zich beroepen op de accounts in iOS en authorisatiepagina’s voor Instagram en YouTube. De app laadt dan meteen de eerste recente berichten van de netwerken in, die je onder de noemer ‘All services’ in een verenigde tijdlijn ziet. De interface doet denken aan die van Instagram. Bij elk bericht van elk netwerk zie je bovenaan een profielfoto en naam, dan het beeld dat bij het bericht hoort, dan het bericht zelf. Druk op de like-knop of reacties en je bestudeert eerst die van anderen voordat je jezelf erin mengt.

Socialblend iPhone vinkjesSocialblend timeline

Socialblend is lekker overzichtelijk, en je moet echt in het schuifmenu links kijken of je op de gezamenlijke timeline zit, of alleen de berichten van één netwerk bekijkt. Maar helaas houden de mogelijkheden daar ook snel op. Zonder het vooraf te melden, blijkt Socialblend een filter te hebben ingesteld waarbij alleen berichten met een foto worden getoond. We stuiten op een Facebook-post waarin een link is gevisualiseerd als afbeelding, maar bij Twitter is het al snel duidelijk dat er alleen fototweets worden getoond.

Kijken, niet lezen

Het selecteren op beeld is een eigenwijze keuze van de app, maar er valt ook wat voor te zeggen. Socialblend start je op als je niet wilt lezen, maar wilt kijken. En de app heeft daarbij misschien zelfs een streepje voor op het raadplegen van de normale applicaties. Hij zorgt er slim voor geen Instagram-foto’s te tonen in de Twitter-timeline, waardoor die foto’s niet dubbelen. Daarnaast staan de foto’s van Facebook op chronologische volgorde, iets wat je van het foto-overzicht van de officiële applicatie niet kan zeggen.

Socialblend schuifmenu iPhone Socialblend reacties

Toch best een goede manier

Op het gebied van sociale opties kan Socialblend net wat… socialer. Bij Twitter ontbreekt als enige de optie te reageren op een tweet of hem te favorieten – als alternatief voor liken. Maar bij elk sociaal netwerk mist een deeloptie, zodat je geen berichten kan retweeten, geen Facebook-posts kan delen en geen YouTube-video’s zelf kan tweeten, bijvoorbeeld. Toch is de app niet af te schrijven. Het gaat om een eerste versie en in tegenstelling tot zoveel andere applicaties die het probeerden, houdt Socialblend overzicht en is het daadwerkelijk een prettige omgeving in in up-to-date te blijven. Kom maar op met die ondersteuning voor Pinterest, Tumblr en Google+. En additionele sorteeropties, voor als je wel eens wilt lezen.

Downloaden: Socialblend (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 11:45
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, instagram, twitter, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.