Even Tanken: hoe heet benzine of diesel in het buitenland?

Even Tanken is een handige iPhone-app waarmee je ziet hoe benzine, diesel of gas in het buitenland bij het tankstation heet.

Even Tanken iPhone AchmeaJe kan de komende periode een hele reeks artikelen over zomer-apps verwachten op iCulture, waarin we het kaf van het koren scheiden op allerlei gebieden. Maar dat neemt niet weg dat sommige applicaties nog even de moeite waard zijn om apart uit te lichten. Met de iPhone-app Even Tanken van verzekeraar Achmea bekijk je hoe je brandstof in het buitenland heet. Opdat je je dieselmotor niet per ongeluk ‘Sans plomb’ toevertrouwt.

Het achterhalen van de namen van benzine, diesel en gas doe je in een overzicht met twee rolmenu’s. Links selecteer je je eigen brandstof, rechts kies je het land uit. Bovenin beeld zie je meteen dat benzine in Frankrijk – de eerder genoemde Sans plomb, heel anders heet dan in Hongarije.

De brandstofvertaler is de handigste eigenschap, maar niet de enige van Even Tanken. Met een andere knop in het hoofdmenu vind je tankstations en garages op een kaart aangegeven – dé grote toevoeging van de nieuw uitgebrachte Even Tanken-applicatie ten opzichte van de oude versie die sinds augustus vorig jaar beschikbaar is. Je hebt wel internet nodig voor de tankstations en garages op de Apple Maps-kaart, dus een al te grote toevoeging voor het buitenland is de functie niet. Dan is het handiger om een app als ForeverMap 2 binnen te halen. Bij de tankstations zie je helaas ook geen prijzen aangegeven, zoals bij DirectLease Tankservice.

Even Tanken brandstof in buitenland Even Tanken tankstations en garages op kaart

Het zal je niet verbazen dat de overige twee functies van de applicatie direct betrekking hebben tot de verzekeraar achter de app. Met ‘Verkeerd getankt’ neem je gericht contact op met Achmea nadat je jezelf hebt gelokaliseerd. ‘Even Apeldoorn bellen’ is een lus naar het algemene nummer van Centraal Beheer.

Downloaden: Even Tanken (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 10:07
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen auto, diesel, tanken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.