iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 44-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 44 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Roughly, the time in words
“Hoe laat is het ongeveer?” zal vast geen onbekende vraag voor je zijn. En ook hier is weer een app voor. De app Roughly, the time in words is een complicatie voor op de wijzerplaat van je Apple Watch. Het doel? Vertellen hoe laat het ongeveer is. Dat doet de app met woorden, zoals “Het is ongeveer tien over half vier”.

Roughly the time in words

Deze app werkt in de tekstgedeeltes op wijzerplaten. Op andere plekken is immers te weinig ruimte. Het prettige van deze app is dat je sneller een antwoord hebt in woorden. Je moet er wel even aan wennen. Roughly, the time in words is beschikbaar in het Nederlands. Je hebt de mogelijkheid om zelf wat met de kleuren van de tekst te spelen, als je dat wil.

Unsmartifier

Ken je die meldingen bovenaan websites waarin websites hun app willen laten zien? Deze zogeheten Smart Banners kunnen erg handig zijn, maar Apple geeft je geen optie om dit uit te schakelen. Daarvoor kun je Unsmartifier installeren. Dit is een extensie voor Safari. Sinds iOS 15 kan ook je iPhone daar goed mee omgaan. Eenmaal ingesteld is het resultaat eenvoudig: je kunt alle websites nog bezoeken, maar je zult simpelweg geen Smart Banners meer zien.

Taxatio

Benieuwd wat een woning waard is? Taxatio zoekt het voor je uit. Deze gratis app laat je adressen zoeken en geeft een kijkje in de geschatte waarde. Dit is natuurlijk geen garantie op de daadwerkelijke prijs die je voor een huis krijgt of betaalt. Ook de geschatte hypotheeklasten en de prijs per vierkante meter staat vermeld. Nog niet alle huizen zitten in de app, zo hebben we gemerkt. Je kunt onbeperkt gratis zoeken.

Controller for HomeKit

Voor iedereen die veel slimme apparaten heeft toegevoegd aan de Woning-app en HomeKit is Controller for HomeKit een interessante app. Een nieuwe feature is de onderhoudsfunctie (Maintenance). De app zoekt hier naar allerlei foutjes in je woning: dubbele namen, lege kamers, verlopen timers, verkeerd ingestelde automatiseringen en ga zo maar door. Deze fouten zijn altijd eenvoudig te verwijderen, maar moeilijk te vinden. Dat is nu dus verleden tijd.

Luna Display 5.0

Met Luna Display 5.0 kun je een iPad als tweede scherm gebruiken voor je Windows-pc. Je hebt hiervoor een dongle nodig. Heb je al een usb-c-dongle omdat je Luna al met een Mac hebt gebruikt, dan werkt deze ook met Windows. Je kunt zelfs een Mac als tweede scherm voor een Windows-pc gebruiken. Op de website van Luna kun je bekijken welke apps je nodig hebt. Er is immers een iPad-app, Mac-app én Windows-app.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.