Instagram voor iPhone maakt nu video’s via frontcamera

Instagram voor iPhone heeft een update gekregen, met ondersteuning voor landschapsweergave en video's maken met de frontcamera.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

instagram-selfieInstagram heeft een update uitgebracht die twee vernieuwingen brengt. Voortaan draait de app mee als je je iPhone naar landschapsweergave draait. Dat maakt het mogelijk om foto’s en 15-secondenvideo’s in liggende weergave te maken. Omdat Instagram gebruik maakt van een vierkante uitsnede levert dat nauwelijks verschil op in de video’s die je maakt. Wel is het zo dat de iPhone vasthouden in liggende weergave iets comfortabeler kan zijn. Wie gewend is om de iPhone zijwaarts te gebruiken heeft het wat makkelijker gekregen.

Lees ook: iPhone-apps voor selfies – welke zijn de moeite waard?

Een grotere verbetering is dat de videofunctie ‘Cinema’ voortaan ook te gebruiken is voor het maken van videoclips met de frontcamera, waardoor selfies (foto’s en video’s van jezelf) makkelijker te maken zijn. De ingebouwde beeldstabilisatie in de app werkt trouwens ook als je de frontcamera gebruikt. De nieuwste versie van Instagram bevat verder bugfixes en meerdere prestatiebevorderende aanpassingen.

Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 20:13
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, instagram, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.