Politie brengt Vierdaagsefeesten iPhone-app voor Nijmegen uit

De politie heeft een Vierdaagsefeesten-app voor Nijmegen uitgebracht, waarmee je op de iPhone kunt volgen waar de drukte is. Je kunt ook voorzieningen op de kaart opzoeken.

vierdaagsefeesten icoonDe Nationale Politie heeft een nieuwe app uitgebracht. De app is in navolging van de 30APPril-app bedoeld om de drukte tijdens een groot evenement in de gaten te houden. De Vierdaagsefeesten-app is in samenwerking met de organisatie van de Nijmeegse vierdaagse en de gemeente Nijmegen ontwikkeld om problemen te voorkomen. De app informeert over het evenement met actuele nieuwsberichten, een programmering en plattegrond. Maar er zit ook een druktemeter in, waarmee je kunt zien waar de mensenmassa’s uithangen. Op die manier probeert de politie te voorkomen dat er teveel mensen op dezelfde plek komen.


vierdaagsefeesten nijmegenDe Vierdaagsefeesten-app (afgekort 4DF) is de officiële app, maar behalve aan het serieuze werk is ook gedacht een de feestgangers zelf, die willen weten wanneer bepaalde artiesten optreden. Er zit een tabblad Programma in, waar je precies kan zien welke artiest op welke locatie en op welke dag optreedt. Op een kaart (zie hiernaast) zie je waar deze locaties zich bevinden en waar je voorzieningen zoals taxi’s, politiebureau’s en toiletten vindt. Via de politietweets blijf je op de hoogte van de actuele situatie. Bij extreme drukte blijf je op de hoogte van incidenten en andere nuttige informatie tijdens het evenement. Hoe meer mensen de app downloaden, hoe beter de app werkt. Maar hou er wel mee dat de app je gps-locatie gebruikt waardoor de batterij sneller leeg raakt. Nu maar hopen dat het mobiele netwerk het aankan.

De Nijmeegse Vierdaagse 2013 vindt plaats van dinsdag 16 juli t/m vrijdag 19 juli 2013. Het wordt de 97e editie.

Downloaden: Vierdaagsefeesten (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2013, 20:30
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen nijmegen, politie
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.