Google neemt ontwikkelaar iPad-app of the Year Snapseed over

Nik Software, de ontwikkelaar van de populaire iPhone en iPad-fotobewerking-app Snapseed, is overgenomen door Google. Dat maakte beide partijen zojuist bekend.

snapseed iphoneGoogle heeft ontwikkelaar Nik Software gekocht. Dat is de studio achter de geroemde fotobewerkingsapp Snapseed voor de iPhone en iPad, die door Apple zelf is uitgeroepen tot iPad-app van het jaar 2011. De aankoop zou een tegenreactie kunnen zijn op Facebooks aankoop van Instagram, een nog veel populairdere app waarin je fotofilters over foto’s heen kan leggen. Google zou de dienst bijvoorbeeld kunnen koppelen aan haar sociale netwerk Google+.

Snapseed biedt echter wel wat meer dan kleurenfilters. Het is een van de meest uitgebreide foto-apps op de iPhone, waarbij je met vingerbewegingen onder andere kleurtinten, het contrast en de scherpte van foto’s kan instellen. Inmiddels is Snapseed ook verkrijgbaar in een variant voor de Mac, Windows en Android, dus is het platform universeel inzetbaar.

Google noch Nik Software maken het bedrag bekend dat is gemoeid met de overname. Eerder nam Google al Sparrow over, een populaire mailapplicatie voor de iPhone.

Snapseed was eerder dit jaar al eens Apple’s gratis App van de Week. Het heeft sinds zijn uitgave voor de iPad in juni 2011 en universeel worden in augustus 2011 nu 416 Nederlandse App Store-recensies aan zich gebonden, met een gemiddelde waardering van 4,5 ster. Het lot van de app Snapseed is onvermeld.

Downloaden: Snapseed (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 18:33
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen facebook, fotobewerking, google, instagram, overname, snapseed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.