iOS game-update: Mission Impossible, MacHeist 4, A Blocky Kind of Love en koopjes

Mission Impossible voor de iPhone en iPod touch is een puzzelspel waarin je op kratten springt om er uiteindelijk één over te houden, maar de uitdaging van A Blocky Kind of Live en MacHeist 4 nanoMission 1 zijn gelijkwaardig.

GU MA A Blocky Kind of Love header iPhoneWelkom bij deze onconventionele eerste Game-update van de week. We hebben met MacHeist 4 nanoMission 1 een spel waarbij je een echte prijs kan winnen voor de Mac, en we hebben een net zo hersenplagerig puzzelspel waarbij je van krat naar krat springt om er slechts één over te houden. Die heet in ieder geval niet Mission Impossible vanwege de film. En over impossible gesproken: de besturing van A Blocky Kind of Love test in ieder geval je geduld.

Mission Impossible: verwijder de blokken

GU MA Mission Impossible screenshotDe nieuwe Mission Impossible-game voor de iPhone en iPod touch heeft niets met de actiefilms met Tom Cruise van doen, maar is een op zichzelf staand puzzelspelletje waarin je vijftig levels lang een eenduidige missie voorgeschoteld krijgt. Je bent een zwart schaduwmannetje dat we al in zoveel andere goedkope, matig afgewerkte spellen hebben gezien. Ook Mission Impossible verdient de schoonheidsprijs niet. Het oogt en klinkt onafgewerkt en de beelden lijken wel opgerekt, zo laag is de resolutie ervan. Maargoed, het kersverse spel is dan ook gratis te downloaden. Wat in het voordeel pleit, is dat het best aardig is om te doen. Je hebt als mannetje met twee zijwaartse knoppen en een springknop de vrijheid om naar zo’n beetje elke krat in een level te springen, maar de bedoeling is dat er uiteindelijk maar één krat over blijft waar jij op staat. De rest van de kratten verdwijnt na je aanraking en dat is de grondslag voor allerlei puzzels met kratten die raketten schieten en andere kratten meenemen, kratten die als trampolines dienen om op je naar andere kratten te laten springen en kratten met levens zodat je eens een raket overleeft. In Mission Impossible speel je met de regels en je leven en dat is best eens grappig om te doen – als je visueel niet al te veeleisend bent.
Downloaden: Mission Impossible gratis puzzel games (gratis, universele app)

GU MA Mission Impossible header

MacHeist 4 nanoMission 1: kleine puzzel

GU MA MacHeist 4 nanoMission 1 iPhone iPod touchWe schreven er gisteren al even over: de site MacHeist, die wel eens wat aardige pakketten Mac-software gratis van de hand doet, is de campagne MacHeist 4 gestart. In de Agent-app die je kan downloaden, komen links te staan naar de middelen die je nodig hebt om in aanmerking te komen voor de korting en daar is het eerste spel dan van uitgekomen. Die eerste vrucht heet nanoMission 1 en omvat grotendeels puzzels waarin je een lichtbundel van het startpunt naar de kluis moet leiden via schuine panelen die je als een schuifpuzzel kan verzetten. Als je dat een aantal puzzels doet, word je uiteindelijk geleid naar NetShade, een dan gratis te downloaden en installeren Mac-app voor proxy-software. De puzzeltjes ondertussen zijn kleine hersenkrakers, net als in het al veel eerder verschenen en nog leuker aangeklede volledige puzzelspel The Heist. Dit is in vergelijking meer een grapje tussendoor, maar hee: hoeveel spellen geven nou de voldoening van een ‘tastbare’ prijs aan het eind van de rit? De naam impliceert overigens meer nanoMissions. We kijken nog wel even of we die ook bespreken.
Downloaden: MacHeist 4 nanoMission 1 (gratis)

Trailer van de Dag: A Blocky Kind of Love

GU MA A Blocky Kind of Live screenshotWe sluiten de eerste werkdag af met een erg teder spelletje. A Blocky Kind of Love is een soort liefdesbetoog als game. Je rijdt als jongeheer (of madame) in verschillende missies in een kart om je geliefde madame (of jongeheer, alle combinaties mogelijk) te behagen. Visueel springt A Blocky Kind of Love al in het oog door de voxelstijl, maar qua gameplay blijft het blokkenspel ver uit de buurt van Minecraft. Je rijdt je voertuig (of paard of bootje) met twee slides: een voor vooruit en achteruit, de ander voor naar links en naar rechts. De rest van de besturing doe je met de camera, die je veelvuldig moet bijdraaien met vegen over het scherm. In het eerste level bevrijd je een hond uit het bos, dan rijd je alle sneeuwpoppen omver omdat ze je geliefde bang maken en dan regel je een picknick door op zoek te gaan naar objecten en die elders weer af te leveren. In de gratis missies zit al aardig wat afwisseling, en voor 1,59 euro kan je een aantal extra, opvallendere missies aanschaffen. A Blocky Kind of Love is eigenlijk een soort grappige zelfkastijding. De besturing van de kart in combinatie met de camera is echt nodeloos ingewikkeld en zorgt er echt voor dat het flink wat moeite kost om ‘s werelds snelste tijd erop te kloppen. Frustrerend? Uitdagend? Iets er tussenin? Liefde maakt blind.
Downloaden: A Blocky Kind of Love (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Meer gratis games en aanbiedingen in de Koopjeshoek vandaag. Als op elke werkdag natuurlijk.

  • Gunman Clive (uitdagende schiet-platformer, gratis, was €0,79)
  • Fragger (Angry Birds met granaten, gratis, was €0,79)
  • Find the way (gloednieuw kantelspel, gratis, was €0,79)
  • U F Oinkers (help varkens vlieggen, gratis, was €0,79)
  • Ravens Hills (3D tower-defense, gratis, was €1,59)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 20:02
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, macheist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.