Shazam telt meer dan 250 miljoen gebruikers

De app Shazam telt op het moment meer dan een kwart miljard gebruikers. Dit laat het bedrijf achter de app weten in een persbericht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ShazamMuziekherkenner Shazam telt op het moment meer dan een kwart miljard gebruikers. Dit laat het bedrijf achter de app weten in een persbericht. Shazam is een applicatie voor onder andere de iPhone, die door naar een muzieknummer te luisteren kan vertellen waar je precies naar luistert. In de Verenigde Staten kan de applicatie ook worden gebruikt om televisieprogramma’s te herkennen.

Het is onduidelijk hoeveel van de 250 miljoen Shazam-gebruikers de iPhone-versie heeft geïnstalleerd. De app is ook voor een aantal andere platformen verkrijgbaar, waaronder Android, BlackBerry en Windows Phone 7. Hoeveel de ontwikkelaar aan de app heeft verdiend is ook niet bekend. Er is een gratis versie van Shazam verkrijgbaar, maar Shazam verdient daarin wel aan de affiliatelinks die hierin worden gebruikt om muziek in de iTunes Store te verkopen.

In augustus behaalde Shazam nog een andere mijlpaal: toen werden er vijf miljard nummers, televisieprogramma’s en reclames door de app herkend. Het nummer ‘Blow Me One Last Kiss’ was toen het vijf miljardste nummer dat door Shazam werd geïdentificeerd.

Downloaden: Shazam (gratis)
Downloaden: Shazam Encore (€4,99)
Downloaden: Shazam Red (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2012, 11:44
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.