Chomp: nieuwe dienst geeft aanbevelingen voor iPhone-applicaties

Chomp is een nieuwe dienst die aanbevelingen geeft voor iPhone-applicaties. Gebruikers geven met een hartje aan of ze een applicatie leuk vinden en vullen reviews in van maximaal 60 karakters.

chomp iphoneChomp is een nieuwe dienst waarmee je makkelijker een keuze kunt maken uit de ruim 100.000 iPhone-applicaties in de App Store. De dienst is sinds gisteren live en beschikt over een eigen iPhone-applicatie die je via de App Store kunt downloaden. De applicatie bevat vier tabbladen: Live App Reviews, Recommendations, Add People en Bookmarked Apps. Je kunt dus realtime meekijken wat anderen over bepaalde iPhone-applicaties te zeggen hebben. Ook kun je eigen vrienden toevoegen (via Facebook) of kijken wat de App Celebrities te zeggen hebben (dit zijn mensen zoals Kevin Rose van Digg).

Kom je iets interessants tegen, dan kun je de betreffende applicatie bookmarken. Je vindt deze later terug op het tabblad Bookmarked Apps.

Chomp leunt sterk op gebruikersreviews en daar zit ook meteen het lastige punt: hoe weet je dat de gebruikersreviews bij Chomp betrouwbaarder en kwalitatief hoogwaardiger zijn dan die in de App Store? Je kunt met een hartje aangeven of een applicatie bevalt en je kunt in maximaal 60 karakters aangeven wat je van een bepaalde applicatie vindt. Chomp geeft ook aanbevelingen en heeft daarvoor een eigen technologie ontwikkeld die ze AppRank noemen.

Geld verdienen ze met linkjes naar applicaties uit de App Store: zodra je een aanbevolen betaalde applicatie installeert krijgt Chomp een percentage van de omzet, zoals inmiddels gebruikelijk is bij dit soort diensten. Er zijn trouwens al heel wat soortgelijke diensten en apps die ook proberen om wat meer orde te scheppen in het App Store-aanbod. Laatst schreven we bijvoorbeeld over Apptizr en AppButler.

Downloaden: Chomp (gratis)

chomp iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2010, 13:03
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen app store, applicaties, chomp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.