iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Apple brengt losse Podcasts-applicatie uit voor iOS

Apple heeft de gratis applicatie Podcasts uitgebracht speciaal voor liefhebbers van audio- en videopodcasts. Met de app kun je podcasts rechtstreeks bekijken of downloaden op je iOS-apparaat voor onderweg.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

PodcastsApple heeft zojuist een losse Podcasts-applicatie voor iOS uitgebracht. Met de nieuwe app krijg je toegang tot inmiddels enkele honderdduizenden audio- en videopodcasts die in de iTunes Store worden aangeboden. Deze kun je rechtstreeks op je iOS-apparaat streamen of downloaden voor onderweg. Met de nieuwe app kun je niet alleen bladeren door de catalogus met podcasts, maar kun je ook de populairste podcasts, gerangschikt op onderwerp, afspelen middels de nieuwe Topstations-functie.

De Topstations-functie toont zowel audio- als videopodcasts. Het soort podcast kun je eenvoudig met de schakelaar bovenaan wisselen: links is voor audio en rechts voor video. Door de verschillende genres (en subgenres) kun je geheel in stijl bladeren alsof je op zoek bent naar een zender op een oude transistorradio met de kenmerkende draaiknop. Dit detail lijkt Apple te hebben geleend van de Nederlandse applicatie Ether waarmee je radiostations kunt afspelen. Verticaal scrollen toont vervolgens de verschillende podcasts in het gekozen genre waar je meteen naar kunt luisteren/kijken of op kunt abonneren.

Podcasts maakt meteen ook duidelijk welke kant Apple op wil met de interface van haar eigen apps. De gehele app is opgebouwd uit een soortgelijke zwarte interface zoals Apple in de App Store van iOS 6-beta’s introduceerde. In de eerste beta van iOS 6 bleek de toegang tot de Podcasts-sectie van de iTunes-app niet meer te functioneren waardoor al snel gesuggereerd werd dat er een aparte Podcasts-applicatie zou komen. Maar in de gisteren verschenen tweede beta van iOS 6 draaide Apple de wijziging opvallend genoeg weer terug.

Er is nog een ander opvallend detail in de nieuwe Podcasts-app die mogelijk wijst op een aankomende verandering: een “Wissel in” knop om iTunes-codes om te wisselen voor tegoed of specifieke content. Bij de iTunes en App Store is deze knop logisch omdat je daar betaalde content hebt, maar alle podcasts zijn vooralsnog gratis. Volgens The Next Web zou dit er op kunnen wijzen dat het mogelijk wordt om ook betaalde podcasts te gaan aanbieden.

De volledige lijst met functies ziet er als volgt uit:

 • In één app genieten van al je audio- en videopodcasts.
 • Keuze uit honderdduizenden podcasts in meer dan 40 talen.
 • Met de innovatieve Topstations-functie vind je snel nieuwe podcastseries in een breed scala aan onderwerpen als humor, kunst, muziek, nieuws, sport en zakelijk.
 • Bepaal of je door audio- of videopodcasts wilt bladeren of bekijk de toplijsten met populairste podcasts.
 • Met een tik neem je een abonnement op je favoriete podcasts zodat je nieuwe afleveringen gratis en automatisch ontvangt zodra ze beschikbaar zijn.
 • Je kunt afleveringen streamen of ze downloaden om er offline naar te luisteren.
 • Vooruit- en terugspoelen doe je met eenvoudig te gebruiken afspeelregelaars.
 • Met de slaaptimer stop je het afspelen automatisch als je in bed naar een podcast luistert.
 • Favoriete afleveringen kun je delen met vrienden via Twitter, Berichten en Mail.
 • Als je wilt, kun je favoriete afleveringen uit iTunes op je Mac of pc synchroniseren.
 • Door het afspelen van afleveringen te synchroniseren, kun je op andere apparaten verder luisteren.

Podcasts is geschikt voor zowel de iPod touch (vanaf 4e generatie), iPhone (3GS en hoger) als iPad (alle modellen) en vereist minimaal 5.1 om te kunnen draaien. De app is 8,8 MB groot.

Downloaden: Podcasts (gratis)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 10:42
Categorie Amusement
Onderwerpen apple, Podcast, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.